Vinicius Junior (in het wit) maakt een spectaculaire duik tijdens het duel van Real Madrid met Alavés

Real Madrid hervindt tegen Alavés vertrouwen na bekerdebacle

Real Madrid heeft een 4-1 overwinning geboekt op bezoek bij Deportivo Alavés en staat nu op vier punten van Atlético Madrid, dat twee duels minder speelde.

De ploeg van trainer Zidane, die vanwege een positieve coronatest het duel thuis moest volgen, had de punten voor rust al op zak.

Casemiro opende de score met een kopbal uit een corner van Toni Kroos. Karim Benzema tekende met een geplaatst schot voor de 0-2 en kort voor rust scoorde Eden Hazard na een prachtige dieptepass van Kroos.

Alavés begon agressief aan het vervolg en toen Joselu met een kopbal uit een vrije trap scoorde, deed het er nog een schepje bovenop in felheid. Met de 1-4 van Benzema was de hoop vervlogen.

Met de winst spoelde Real enigszins de kater van de verrassende bekeruitschakeling afgelopen woensdag in de Copa del Rey.

En-Nesyri loodst Sevilla voorbij Cadiz

Eerder op de avond was Youssef En-Nesyri de grote man bij Sevilla. De Marokkaan loodste de ploeg van Luuk de Jong met 3-0 langs middenmoter Cádiz. De Jong zat de hele wedstrijd op de bank.