PEC-invaller Reza weer goud waard met historische hattrick tegen Willem II

Bekijk de samenvatting van Willem II - PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft een 3-1 zege geboekt op Willem II, dat goed begon in Tilburg maar 45 minuten met tien man speelde. Reza Ghoochannejhad was de grote man bij PEC. De aanvaller uit Iran viel halverwege de wedstrijd in en besliste het duel binnen twaalf minuten met een hattrick.

Willem II, dat de drie punten goed had kunnen gebruiken, begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam op 1-0 door Kwasi Wriedt. De Ghanese aanvaller schoot na goed voorbereidend werk van Vangelis Pavlidis hard binnen. Voor PEC was Mike van Duinen kansrijk met een kopbal, die net over het doel zeilde.

Kort voor rust blesseerde Wriedt Van Duinen met een ongelukkige actie. De doelpuntenmaker kreeg rood omdat hij hard het onderbeen van Van Duinen raakte toen hij wilde schieten. Hoewel het ongelukkig en onbedoeld leek, draaide de VAR de beslissing niet terug. Wriedt mocht niet meer verder en ook Van Duinen kwam niet meer terug, omdat hij niet meer verder kon.

Het sprookje van Ghoochannejhad

Met een man minder kwamen de Tilburgers er niet meer aan te pas. De na de pauze ingevallen Ghoochannejhad, die bij zijn debuut in 2019 voor PEC vier keer scoorde, werd nu met drie doelpunten matchwinner. Zijn derde was een benutte strafschop.

Matchwinner Reza geniet van historische hattrick: 'Tweede helft was een sprookje'

Ghoochannejhad heeft nu acht keer als invaller gescoord voor PEC in de eredivisie. Alleen Stef Nijland (11) scoorde vaker als invaller voor Zwolle in de competitie. Reza is bovendien de eerste eredivisiespeler ooit die twee keer als invaller een hattrick wist te maken.

"Het zag er de eerste helft niet naar uit dat we zouden winnen, maar de tweede helft was een sprookje. Ik ben blij met de drie punten, en natuurlijk ook voor mezelf. Hier doe je het voor als spits", zei Ghoochannejhad na de wedstrijd.

Gedesillusioneerd

Willem II belandde door de nederlaag nog dieper in de problemen. De Tilburgers staan met tien punten op de voorlaatste plaats op de ranglijst. Alleen FC Emmen staat er nog slechter voor.

Na het duel zat Pol Llonch, de Spanjaard in Tilburgse dienst, minutenlang gedesillusioneerd op het veld.

Pol Llonch baalt na de verloren wedstrijd tegen PEC

Bekijk hieronder de reactie van Willem II-trainer Adrie Koster:

Koster houdt vertrouwen na nieuwe nederlaag: 'Er zijn wel zorgen, maar het is nog rustig'