Wilfred Ndidi viert zijn treffer met zijn ploeggenoten van Leicester City

Leicester City pakt koppositie in Premier League na zege op Chelsea

Leicester City is in ieder geval tot woensdagavond de nieuwe koploper in de Premier League dankzij een 2-0 zege op Chelsea.

Oud-Ajacied Hakim Ziyech begon op de bank bij de Londense ploeg. Hij mocht in de 67ste minuut invallen voor Kai Havertz, maar toen stond de eindstand al op het scorebord.

Wilfred Ndidi bracht de thuisploeg al na zes minuten op voorsprong. Harvey Barnes trapte uit een cornervariant mis, maar de Nigeriaan Ndidi niet: met links schoot hij via de paal raak. James Maddison vuurde daarna op de lat, voordat hij er vlak voor rust na een counter 2-0 van maakte.

Kansen Chelsea

Chelsea kreeg daarna wel wat kansjes; Thiago Silva kopte recht op Leicester-doelman Kasper Schmeichel af en Callum Hudson-Odoi schoot in het zijnet.

Aan de andere kant miste James Justin vlak na rust een kans op de 3-0. Chelsea zette daarna wel aan, maar ook Tammy Abraham en Reece James stuurden de bal in Schmeichels handen.

Antonio Rudiger, keeper Edouard Mendy en Thiago Silva (van Chelsea) na de treffer van Leicester City

Ook met Ziyech binnen de lijnen konden The Blues het tij niet keren. Timo Werner werkte de bal nog binnen, maar stond buitenspel.

Voor Chelsea was het de zesde nederlaag van het seizoen. De ploeg van Frank Lampard is afgezakt naar de achtste plaats op de ranglijst.

Leicester koploper

Woensdagavond kunnen Manchester United en/of Manchester City de kampioen van 2016 wel weer voorbij gaan op de ranglijst. United gaat dan op bezoek bij Fulham en City ontvangt Aston Villa.

West Ham United behoudt vooralsnog aansluiting met de subtop van de Premier League. De formatie van David Moyes won met 2-1 van West Bromwich Albion, dat tegen degradatie vecht.

West Ham staat nu zevende op de ranglijst, West Bromwich heeft alleen Sheffield United nog achter zich.