Bosz wint met Bayer Leverkusen van Dortmund en beëindigt slechte reeks

Na vier duels zonder zege wint Bosz weer met Leverkusen

Bayer Leverkusen heeft voor het eerst sinds 16 december weer een zege in de Bundesliga geboekt. Na vier duels zonder winst won de ploeg van coach Peter Bosz thuis met 2-1 van Borussia Dortmund.

Nummer drie Leverkusen had voor rust de overhand tegen nummer vier Dortmund en kwam op voorsprong via Moussa Diaby, die na een prachtige pass van Leon Bailey scoorde. Vlak voor rust kreeg de Fransman nog twee grote kansen, maar Dortmund-keeper Roman Bürki hield zijn ploeg op de been.

Uitgerekend Brandt

Na rust beet Dortmund meer van zich af. Na een uur mocht oud-Ajacied Daley Sinkgraven invallen bij Leverkusen, maar vlak daarna ging het mis voor de ploeg van Bosz: Julian Brandt schoot tegen zijn oude club de 1-1 binnen vanaf de rand van het strafschopgebied. Brandt stond precies een jaar en een dag droog in de Bundesliga, tot vandaag.

Vlak daarna kreeg Brandt nog een goede kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar het was uiteindelijk Leverkusen dat via een snelle uitbraak na een foutje van Thomas Meunier de drie punten veiligstelde: Florian Wirtz maakte de winnende.

Dankzij de overwinning heeft Leverkusen het gat met koploper Bayern München (tijdelijk) verkleind naar vier punten. Bayern heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Wout Weghorst viert zijn treffer

Er stonden nog drie andere duels op het programma in de Bundesliga: VfL Wolfsburg was met 2-0 te sterk voor Mainz. Wout Weghorst maakte het tweede doelpunt voor Wolfsburg, dat naar de vijfde plaats op de ranglijst is gestegen.

Record Weghorst

Voor Weghorst, die al topscorer was bij Wolfsburg, was het zijn twaalfde doelpunt van het seizoen in de Bundesliga. Daarmee is hij nu de meest scorende speler voor Wolfsburg in één seizoenshelft.

Borussia Mönchengladbach won met 1-0 van Werder Bremen en Hertha BSC verloor thuis met 3-0 van Hoffenheim.