Stefano Denswil droeg tussen 2015 en 2019 ook al het blauw-zwart van Club Brugge
NOS Voetbal

Zoektocht naar speeltijd leidt Denswil terug naar Club Brugge

Stefano Denswil wordt de rest van het seizoen verhuurd aan Club Brugge. De 27-jarige verdediger verruilde de Belgische topclub in 2019 nog voor Bologna, maar in Italië kwam hij dit seizoen weinig aan spelen toe.

Denswil, die nog tot de zomer van volgend jaar vastligt in Italië, was in zijn eerste seizoen basisspeler bij Bologna. Deze jaargang kwam hij echter tot slechts vijf Serie A-optredens, waarvan vier als invaller.

De voormalig jeugdinternational begon zijn profloopbaan bij Ajax. In 2015 vertrok hij naar Club Brugge, waarmee hij twee keer kampioen van België werd, eenmaal de Belgische beker won en tweemaal de beste was in de Belgische supercup.

Denswil is de vierde Nederlander in de selectie van Club Brugge, na Ruud Vormer, Noa Lang en Bas Dost.

Een andere oud-Ajacied, Lasse Schöne, heeft zijn contract bij Genoa laten ontbinden. De 34-jarige Deen kan nu op zoek naar een nieuwe werkgever.

Schöne werd afgelopen zomer op een zijspoor gezet in Genua en speelde dit seizoen geen enkele wedstrijd. Vorig seizoen was hij wel een vaste waarde bij Genoa. In 32 competitiewedstrijden maakte de middenvelder toen twee doelpunten.

Volgens de zaakwaarnemer van Schöne is er al de nodige interesse. Van een terugkeer naar Ajax, de club waarvoor Schöne tussen 2012 en 2019 speelde, is voorlopig nog geen sprake.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl