Mohamed Kudus op de training
NOS Voetbal

Ajax rekent op Kudus en Mazraoui, PSV nagenoeg fit voor topper

PSV werkt met een nagenoeg fitte selectie toe naar de eerste topper van het seizoen 2020/2021: Ajax-PSV, zondagmiddag in Amsterdam. Ajax kent aanvallende problemen, maar rekent op de terugkeer van Mohammed Kudus na maandenlang blessureleed.

In Eindhoven zijn Eran Zahavi, Érick Gutiérrez, Ryan Thomas en Mauro Juniór helemaal hersteld van hun blessures. Het viertal trainde woensdag volledig mee met de PSV-selectie. Armando Obispo en de vanuit de jeugdopleiding overgehevelde Yorbe Vertessen maakten de groepstraining niet af.

Marco van Ginkel nam deel aan het afsluitende partijspel, maar de huurling van Chelsea is er zondag zeker nog niet bij.

De training van PSV met Marco van Ginkel (m)

Ajax lijkt voor het eerst in ruim twee maanden weer te kunnen beschikken over Kudus. De 20-jarige Ghanees liep tijdens het Champions League-duel met Liverpool op 21 oktober een knieblessure op. Ook Noussair Mazraoui lijkt voldoende fit om aan de tweede helft van het seizoen te beginnen.

Aanvallend hebben de Amsterdammers wel de nodige problemen. Centrumaanvallers Lassina Traoré en Brian Brobbey zijn nog niet fit en Klaas-Jan Huntelaar viel deze week eveneens geblesseerd uit. Het is niet zeker of hij op tijd fit is voor de topper tegen PSV.

Lisandro Martinez (l) en Antony

Ook David Neres heeft de groepstraining nog niet hervat. De Braziliaan raakte begin december geblesseerd aan zijn enkel. "Neres heeft nog helemaal niet getraind", zei Ten Hag dinsdag.

Volgens de trainer houdt Ajax de transfermarkt daarom goed in de gaten. "Als er een kans voor het oprapen ligt, dan zullen we toeslaan. We zijn ons aan het oriënteren en meer dan dat. De kans dat het gaat gebeuren, acht ik op dit moment niet zo groot."

Ajax is de koploper in de eredivisie, met één punt voorsprong op PSV. De aftrap in de Johan Cruijff Arena is zondag om 16.45 uur.

Stand eredivisie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl