Arsenal viert de 2-0 van Granit Xhaka
NOS VoetbalAangepast

Arsenal richt zich op tegen stadsgenoot Chelsea; City simpel langs Newcastle

Tijdens de traditionele kerstwedstrijden in de Premier League heeft Arsenal goede zaken gedaan door stadsgenoot Chelsea te verslaan. Op eigen veld was het elftal van Mikel Arteta met 3-1 de baas.

Arsenal, dat op 1 november uit tegen Manchester United voor het laatst had gewonnen in de competitie (0-1) en was afgezakt naar de vijftiende plaats, leidde bij rust met 2-0 door een penalty van Alexandre Lacazette en een vrije trap van Granit Xhaka.

Namens Chelsea had oud-Vitessespeler Mason Mount met een vrije trap eerder de paal geraakt. Bukayo Saka maakte na de pauze de 3-0 met een fraaie boogbal, waarna Gabriel Martinelli nog kansen op de 4-0 miste.

Chelsea krijgt kansen

Na de late 3-1 van Tammy Abraham, die volgens de VAR net niet buitenspel stond, kreeg Chelsea nog een strafschop, maar Arsenal-doelman Bernd Leno stopte Jorginho's inzet. Ook ging een kopbal van Thiago Silva maar net naast.

Arsenal is bezig aan z'n slechtste seizoen sinds 1975, toen de club als zestiende eindigde op het hoogste Engelse niveau. Door de zege op Chelsea staat de ploeg nu op de veertiende plek.

Chelsea-spits Tammy Abraham baalt van de nederlaag tegen Arsenal

Later op de avond had Manchester City op eigen veld weinig problemen met Newcastle United: 2-0. Na de fraaie openingstreffer, Ilkay Gundogan stond aan het einde van een vlot lopende en uitgespeelde aanval, had City al weinig meer te duchten van de tegenstander.

De thuisploeg, waar Nathan Aké een basisplaats had, controleerde het duel van begin tot eind. Toch werd de overmacht niet in doelpunten omgezet. Alleen Ferran Torres, die op de goede plek stond na een afgeslagen bal, wist het net nog te vinden.

Ilkay Gundogan (l) en Raheem Sterling vieren de 1-0 van Manchester City

Everton ontsnapte tegen tegen hekkensluiter Sheffield United aan een blamage. Ondanks flink wat kansen voor de ploeg uit Liverpool werd tegen Sheffield pas tien minuten voor tijd het net gevonden.

Gylfi Sigurdsson bezorgde zijn ploeg de zege waardoor Everton op twee punten komt van stadsgenoot en koploper Liverpool.

Sheffield verloor zijn dertiende wedstrijd van het seizoen. Afgezien van de 1-1 tegen Fulham op 18 oktober en de 1-1 tegen Brighton & Hove Albion vorige week, verloor de ploeg al zijn competitieduels.

Stand Premier League per 26-12

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl