Wethouder Marcel van Zon van Alkmaar
NOS Nieuws

Wethouder Alkmaar ziek thuis na aanval op straat

Wethouder Marcel van Zon van de gemeente Alkmaar, die sinds september ziek thuiszit met een burn-out, blijkt deze zomer in elkaar te zijn geslagen. Dat is de werkelijke reden van zijn ziekteverlof, zegt hij in een interview in het Noordhollands Dagblad.

Van Zon (54) werd op klaarlichte dag op straat aangevallen door een onbekende dader. De aanval was politiek gemotiveerd, weet de CDA'er, afgaande op wat de dader hem toeschreeuwde. Details geeft hij verder niet, naar eigen zeggen omdat hij de dader niet te veel aandacht wil geven.

Hij heeft geen enkel benul waarom hij klappen kreeg. De dader is nooit achterhaald omdat Van Zon geen duidelijk signalement kon geven.

Na de aanval kreeg Van Zon last van slapeloosheid en was hij voortdurend alert. "Normaal liep ik altijd onbevangen over straat, maar nu keek ik steeds over mijn schouder. Ik ben nog steeds mijn onbevangenheid kwijt." Het bleken klachten die horen bij een posttraumatische stressstoornis.

Begin september zei de gemeente dat Van Zon kampte met een burn-out en zich op doktersadvies had ziekgemeld. Dat gebeurde om hem uit de wind te houden, legt hij uit. "Ik kon er toen geen media-aandacht bij hebben."

Dat hij nu eenmalig wel zijn verhaal doet, komt doordat het liegen over de burnout hem dwarszat. "Mensen mogen weten wat er met mij is gebeurd en wat de reden is dat ik mijn taken tijdelijk los heb moeten laten. Bestuurders moeten gewoon over straat kunnen lopen in een gemeente als Alkmaar."

Hij pakt zijn werk in januari weer op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl