Donyell Malen legt aan voor de 0-2
NOS Voetbal

PSV boekt nipte bekerzege bij De Graafschap, doelpunt Malen hoogtepunt

PSV heeft zich ook in het toernooi om de KNVB-beker verzekerd van overwintering. Hoewel de score (1-2) doet vermoeden dat de Eindhovenaren een zware dobber hadden aan De Graafschap, viel dat uiteindelijk best mee.

Het had allemaal anders kunnen lopen, maar het werd niet de avond van De Graafschap-speler Toine van Huizen.

Van Huizen, een centrale verdediger uit Beemster die al praktisch zijn hele leven actief is op het tweede niveau, had op zijn dertigste de sensatie van de dag kunnen worden.

Nog niet eens zozeer om de grote kopkans die hij om zeep hielp, maar vooral om de schitterende volley waarmee hij PSV-keeper Lars Unnerstall even later wel verschalkte. Die droomgoal werd vanwege buitenspel echter afgevlagd. En de VAR deed geen dienst om de beelden nog eens goed te bekijken.

Huntelaar

De Graafschap speelt dit seizoen voor een terugkeer naar de eredivisie, de terugkeer die vanwege de coronauitbraak afgelopen zomer niet doorging. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp liet voor het duel al weten dat de deur in Doetinchem openstaat voor de aan een vertrek denkende Ajacied Klaas-Jan Huntelaar, om zo zijn carrière af te sluiten bij de club waar hij in de jeugd speelde.

Het zat Toine van Huizen niet mee tegen PSV

En ook de hoop op een bekerstunt bleef woensdagavond lang in leven doordat doelpunten op De Vijverberg uitbleven.

Kunst- en vliegwerk

PSV nam het duel gezien de sterke basisopstelling wel degelijk serieus. De Eindhovenaren werden na een slordige openingsfase ook steeds sterker, kregen een paar grote kansen, maar De Graafschap bleef met kunst-en vliegwerk tot tien minuten na rust overeind.

Uiteindelijk brak Philipp Max de ban door na een overtreding op Denzel Dumfries een penalty te benutten en zorgde Donyell Malen met een toverbal van afstand voor de beslissing.

Milan Hilderink tekende nog wel voor een eretreffer waarmee de thuisclub in de extra tijd nog een beloning voor de geleverde arbeid kreeg, maar kansen om PSV nog uit de achtste finales van de KNVB-beker te houden, kreeg het elftal van Mike Snoei niet meer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl