Thierry Baudet staat de pers te woord
NOS Nieuws

Forum reageert op kritiek: referendum is niet gehackt en wel anoniem

Het bestuur van Forum voor Democratie ontkent dat er problemen zijn met de ledenraadpleging over het aanblijven van Thierry Baudet als politiek leider.

De partij laat vanavond in een verklaring weten dat er meerdere hackpogingen zijn ondernomen om het referendum te beïnvloeden. Maar berichten dat de ledenraadpleging daadwerkelijk is gehackt, zijn volgens het bestuur onjuist.

Ja of nee?

Sinds 18.00 uur vanavond kunnen leden van de partij online antwoord geven op de vraag: "Wilt u dat Thierry Baudet de partijleider blijft van FvD? Ja of nee?" Meer dan 45.000 leden hebben een unieke link gekregen.

Het bestuur weerspreekt ook de kritiek van enkele tech-journalisten dat de stemming niet anoniem is. "Stemmen zijn gekoppeld aan een ID. Dat is niet anoniem, maar pseudoniem", stelt NOS-techjournalist Joost Schellevis. Volgens RTL-techredacteur Daniël Verlaan houdt het systeem precies bij wie je bent en wat je stemt.

In de verklaring van de partij staat dat elke stem anoniem wordt opgeslagen en dat de stem niet te herleiden is naar een individu.

De stemming sluit morgenavond om 18.00 uur. Later op die avond wordt de uitslag bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl