Antoine Griezmann viert zijn 0-1 voor Barcelona tegen Ferencváros

Barcelona blijft ongeslagen, 750ste goal voor Ronaldo

FC Barcelona en Juventus waren in groep G al zeker van een plaats in de knockout-fase. Bij Barcelona kreeg Lionel Messi rust en mocht Frenkie de Jong na rust invallen. De formatie van Ronald Koeman, tot nu toe foutloos in de Champions League, had geen enkele moeite met het Hongaarse Ferencváros: 0-3.

Het verschil was in de eerste helft al gemaakt. Antoine Griezmann, Martin Braithwaite en Ousmane Dembélé (penalty) tekenden voor de doelpunten. Het doelpunt van de Fransman, die de bal van achter zijn standbeen binnenwerkte, was van grote schoonheid.

Stephanie Frappart floot de Champions League-wedstrijd tussen Juventus en Dinamo Kiev

Juventus-Dinamo Kiev (3-0) was een bijzonder duel voor scheidsrechter Stephanie Frappart. Ze gaat de boeken in als eerste vrouwelijke scheidsrechter bij een Champions League-wedstrijd bij de mannen.

Ook voor Cristiano Ronaldo werd het een bijzonder duel. Hij zorgde voor de 2-0 en vierde daarmee zijn 750ste officiële doelpunt in zijn carrière. In de eerste helft had Federico Chiesa de score al geopend voor Juventus, waar Matthijs de Ligt de hele wedstrijd speelde. Alvaro Morata

Volgende week bepalen Barcelona en Juventus in een onderling duel wie er groepswinnaar wordt. In Turijn won Barcelona eerder met 2-0. Dinamo Kiev en Ferencváros spelen om de derde plaats in de groep, die recht geeft op een vervolg in de Europa League.