Isa Kallon zorgt namens Cambuur voor de enige treffer van de wedstrijd.

Koploper Cambuur wint zonder te imponeren; Telstar en NEC boeken ook zege

SC Cambuur heeft in de eerste divisie optimaal geprofiteerd van de averij die de concurrentie in het weekend opliep. De koploper won moeizaam bij Jong PSV (1-0) en staat nu drie punten los van nummer twee Almere City.

De Friezen kwamen afgelopen vrijdag op gelijke hoogte met Almere City. Cambuur won zelf met 3-1 van FC Den Bosch, terwijl Almere gelijkspeelde tegen FC Volendam (2-2).

Cambuur had echter nog een wedstrijd tegoed waar het optimaal gebruik van maakte. Op de ranglijst hebben beide clubs nu veertien wedstrijden gespeeld en Cambuur drie punten meer verzameld.

Cambuur mag niet klagen

Daar zag het er aanvankelijk niet naar uit. De Friese titelpretendent had voor rust weinig in te brengen tegen de talenten van PSV en mocht niet klagen over de 0-0 ruststand. Jong PSV sneed een aantal keer door de Cambuur-defensie heen, maar sprong slordig met zijn kansen om.

Ook met drie verse krachten overtuigde Cambuur na rust niet, maar de ploeg van coach De Jong scoorde wel. Jong PSV leed balverlies in kansrijke positie, waarna Mitchel Paulissen Issa Kallon wegstuurde. De invaller speelde zichzelf vrij, schoot raak en bepaalde de eindstand op 1-0.

Later op de avond stonden ook Jong Utrecht-Telstar en NEC-MVV Maastricht op het programma. In het eerste duel ging de uitploeg er dankzij een doelpunt in de slotfase van Glynor Plet met de winst vandoor. In de 85ste minuut tikte Plet de 2-1 binnen. Daarvoor hadden Jeredy Hilterman (Jong Utrecht) en Sebastian Soto (Telstar) gescoord.

Er vielen ook twee rode kaarten. Christopher Mamengi (Jong Utrecht) werd net na rust weggestuurd, een kwartier later volgde doelpuntenmaker Soto Mamengi richting de kleedkamer.

NEC viert de 1-0 van Jordy Bruijn (derde links) uit een strafschop.

Ook NEC sloeg in de slotfase toe en won met 2-1. Lange tijd hielden de Nijmegenaren en Telstar elkaar in evenwicht.

Jordy Bruijn opende de score voor NEC uit een strafschop, niet veel later maakte Arne Naudts gelijk. Bij het aanbreken van de laatste tien minuten scoorde Joep van der Sluijs de winnende voor de nummer vijf van de eerste divisie.

Stand aan kop van de Keuken Kampioen Divisie.