NOS Sport

Hamilton wint dramatische race vol ongelukken: 'We spelen met het gevaar'

  • Reuters Connect
    Lewis Hamilton
  • Reuters Connect
    Max Verstappen en Lewis Hamilton op het podium
  • Reuters Connect
    Lewis Hamilton

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Bahrein gewonnen, een Formule 1-avondrace waar vanwege de dramatische crash van Romain Grosjean nog lang over gesproken zal worden.

De wedstrijd moest zelfs nog een keer voor enige tijd stilgelegd worden, omdat ook Lance Stroll een klapper maakte en uit zijn over de kop geslagen Racing Point-wagen moest kruipen.

Toen alle brokstukken dan eindelijk waren opgeruimd, bleek dat Hamilton - die onlangs al zijn zevende wereldtitel veiligstelde - wederom van kop tot staart de snelste was. Ook Max Verstappen, die tweede werd, kon de Brit niet bedreigen.

Ook Hamilton en Verstappen schrokken

Beide coureurs kwamen na de race direct terug op het ongeluk van Grosjean. "Het had zoveel erger kunnen zijn. In deze sport spelen we met het gevaar", zei Hamilton. En Verstappen: "Het was echt eng, ik zag alleen maar vuur."

Lammers over crash Grosjean: 'Leek wel een oorlogstafereel'

Voor Hamilton was het alweer zijn elfde overwinning van dit seizoen en zijn 95ste grandprixzege in totaal. Vorige maand ging hij Michael Schumacher voorbij als recordhouder; de Duitser kwam tot 91 zeges in zijn loopbaan.

Verstappen loopt in WK-stand in op Bottas

Verstappen kon Hamilton geen pijn doen in Bahrein, maar diens Mercedes-ploeggenoot Valtteri Bottas wel. De Fin werd slechts achtste en moet nu vrezen voor zijn tweede plaats in de WK-stand. Verstappen liep vijftien punten op hem in, ook omdat hij de snelste ronde had gereden.

Er zijn dit seizoen nog twee Formule 1-races te gaan.

WK-stand 2020

Lewis Hamilton (Mercedes) 332
Valtteri Bottas (Mercedes) 201
Max Verstappen (Red Bull) 189

Bottas zakte bij de start naar de zesde plaats en reed bij de herstart lek, waardoor hij direct kansloos was voor de overwinning.

Bandenwissels zonder spanning

In het vervolg van de race stonden de drie DRS-zones garant voor veel actie, maar Hamilton bleef buiten schot. Hij wisselde twee keer van banden en Verstappen drie keer, zonder dat het de spanning in de race verhoogde.

Door een opgeblazen motor ging het podium van Sergio Pérez drie ronden voor het einde in rook op. Alexander Albon, bij Red Bull ploeggenoot van Verstappen, schoof op naar de derde plaats.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl