Edinson Cavani viert zijn winnende goal voor Manchester United tegen Southampton

Cavani goud waard voor United, Chelsea-Spurs doelpuntloos

Manchester United heeft de weg omhoog gevonden in de Premier League. De ploeg van Donny van de Beek won dankzij een excellerende Edinson Cavani in de slotfase van Southampton: 2-3.

In de rust keek United nog tegen een 2-0 achterstand aan door goals van Jan Bednarek (kopbal bij de eerste paal) en James Ward-Prowse (vrije trap).

Schot in de roos

United-trainer Ole Gunnar Solskjaer bracht vervolgens Cavani, die in oktober transfervrij overkwam van Paris Saint-Germain, in het veld en dat bleek een schot in de roos.

De 33-jarige spits gaf na 60 minuten de voorzet bij de aansluitingstreffer voor United van Bruno Fernandes en kopte in de 74ste minuut de 2-2 binnen.

Cavani maakte vervolgens in blessuretijd op bijna identieke wijze de winnende goal.

Donny van de Beek (onder) en Theo Walcott duelleren om de bal tijdens Southampton-Manchester United

Van de Beek speelde zijn tweede volledige wedstrijd op rij voor United. De middenvelder moest tot voor kort genoegen nemen met een rol als reserve in de selectie van Solskjaer.

Manchester United krijgt door de zege weer de bovenste posities in het vizier. De ploeg, die zijn derde competitiezege op rij boekte, staat zevende met 16 punten uit 9 duels. Koplopers Liverpool en Tottenham Hotspur staan op 21 punten uit 10 duels.

Steven Bergwijn (links) in duel met Mateo Kovacic tijdens Chelsea-Tottenham Hotspur

De topper tussen Chelsea en Tottenham eindigde in 0-0. De ploeg van Mourinho kwam weer naast Liverpool aan kop en Chelsea volgt op twee punten.

Steven Bergwijn kreeg in het tegenvallende duel de eerste kans namens Spurs, maar schoot over. Kort daarna liet Serge Aurier een mogelijkheid liggen om Tottenham op voorsprong te brengen.

Chelsea na rust gevaarlijk

In de tweede helft waren de beste kansen voor Chelsea, maar Tammy Abraham, Hakim Ziyech, Mason Mount en Olivier Giroud konden het net niet vinden.

Bergwijn werd een minuut voor tijd naar de kant gehaald bij Tottenham. Chelsea-trainer Frank Lampard wisselde Ziyech in de 83ste minuut.