Issa Kallon viert zijn treffer voor Cambuur

Cambuur gedeeld koploper na puntenverlies Almere City in Volendam

SC Cambuur is in de Keuken Kampioen Divisie op gelijke hoogte gekomen met koploper Almere City. De Friezen waren in eigen huis te sterk voor FC Den Bosch (3-1), terwijl Almere gelijkspeelde tegen FC Volendam (2-2).

Beide clubs hebben tot dusver 31 punten verzameld. Cambuur heeft echter het beste doelsaldo en heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

Topper onbeslist

Volendam-Almere City kon vooraf worden omschreven als een topduel in de eerste divisie. De thuisploeg had immers al ruim twee maanden niet meer verloren en staat op de zesde plaats.

Al na acht minuten kwam Volendam op voorsprong via de Italiaan Samuele Mulattieri. Niet veel later tekende Thomas Verheydt echter voor de gelijkmaker.

Thomas Verheydt scoorde in Volendam twee keer voor Almere City

Halverwege de tweede helft nam de thuisploeg opnieuw de leiding. Jari Vlak zette Volendam op 2-1 met een schitterende uithaal van afstand. Tien minuten voor het einde bepaalde Verheydt de eindstand met z'n achtste doelpunt van het seizoen op 2-2.

Beslissing na rust

In Leeuwarden, waar Cambuur en Den Bosch een boeiende eerste helft afwerkten, kwamen de bezoekers na twintig minuten op voorsprong door een doelpunt van Kevin Felida.

Giovanni Korte zorgde kort voor rust voor de gelijkmaker, waarna Cambuur het duel in de tweede helft naar zich toetrok door doelpunten van Robert Mühren en Issa Kallon.

Bestuurlijke onrust

Sportief gaat het Cambuur voor de wind, maar bestuurlijk heerst er veel onrust. Ype Smid is de beoogd nieuwe voorzitter van SC Cambuur, maar dat ziet financieel directeur Gerald van den Belt niet zitten.

Van den Belt wil opstappen, maar trainer Henk de Jong heeft daar weer een naar gevoel over. Verslaggever Ragnar Niemeijer legt de situatie uit.

NAC Breda, de nummer vier van de eerste divisie, kwam op bezoek bij TOP Oss niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Mario Bilate miste namens de Bredanaars een kwartier voor tijd een penalty.

Bij NAC ontbrak topscorer Sydney van Hooijdonk. De spits had zich vanmiddag bezeerd in de badkamer toen zijn glazen douchedeur het begaf.