Ashwin Adhin (links) bij de inauguratie van president Santhoki
NOS Nieuws

Surinaamse oud-vicepresident verdacht van vernieling

De Surinaamse oud-vicepresident Ashwin Adhin is gearresteerd. Dat heeft president Santokhi gezegd in de Nationale Assemblee, het Surinaamse parlement. Adhin wordt verdacht van betrokkenheid bij vernielingen op zijn voormalige kantoor.

In verband met de kwestie moest Adhin zich vrijdag melden bij de rechtbank. Toen hij daar niet kwam opdagen, haalde de politie hem op. Na verhoor werd hij formeel aangehouden.

Adhin was vicepresident onder president Bouterse. Na de machtswisseling werden vernielingen aangetroffen op zijn kantoor. Er was voor zo'n 90.000 euro aan apparatuur kapotgemaakt.

Corruptie aanpakken

De nieuwe regering in Suriname is ruim honderd dagen actief. Het Openbaar Ministerie onderzoekt nu misdrijven door politici en ambtenaren van het vorige kabinet. Bij zijn aantreden had Santokhi al aangekondigd dat hij corruptie en andere ambtsmisdrijven hard wil aanpakken.

Santokhi liet in het parlement weinig over de zaak los. Hij wilde alleen zeggen dat er overleg is geweest met de procureur-generaal "om alle zaken van politieke ambtsdragers over misdrijven te onderzoeken".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl