Een onderonsje tussen de twee topspitsen na afloop.

Duel tussen Lewandowski en Haaland eindigt gelijk, maar Bayern wint topper

Bayern München heeft zijn koppositie in de Bundesliga verstevigd. In de Duitse topper tegen Borussia Dortmund zegevierde de regerend landskampioen met 3-2 en staat nu drie punten los van Dortmund, dat derde staat. RB Leipzig won eerder vandaag met 3-0 van SC Freiburg en nam de tweede plek over.

In het duel tussen de twee giganten lag de focus op de twee aanvalsleiders van de ploegen, Robert Lewandowski namens Bayern en Erling Haaland van Dortmund.

Lewandowski werd vorig seizoen topscorer met 34 treffers. Dit seizoen staat de Poolse topschutter al op tien treffers in zes duels. Nooit eerder zat een speler in de Bundesliga al zo snel in de dubbele cijfers. Haaland is de man van de efficiëntie. Waar Lewandowski gemiddeld vijf schoten nodig heeft voor een treffer, heeft Haaland er aan drie genoeg.

Lucas Hernández (links) en Robert Lewandowski vieren de 1-2.

Zaterdagavond hielden de twee elkaar keurig in evenwicht. Beiden scoorden één keer. Lewandowski had de onderlinge strijd in zijn voordeel kunnen beslissen, maar zag nog twee treffers worden afgekeurd.

Heerlijk duel

De ploegen maakten er in Dortmund een heerlijk duel van. Beide teams zochten de aanval, het spel golfde daardoor op en neer en kansen waren bepaald niet schaars. Op slag van rust opende Marco Reus met een fraai schot de score, maar in de extra tijd na de eerste 45 minuten maakte David Alaba al gelijk met een van richting veranderde vrije trap.

Lewandowski kopte kort na rust de 1-2 binnen en Leroy Sané zorgde tien minuten voor het einde voor 1-3. Daarna deed Haaland nog iets terug, maar genoeg was het niet meer voor Dortmund.

Bayern-middenvelder Joshua Kimmich ging na een charge van Haaland nog met een ogenschijnlijk zware knieblessure van het veld af.

Met een van pijn vertrokken gezicht verlaat Joshua Kimmich het veld.

De nieuwe nummer twee Leipzig won eerder op de dag dankzij treffers van Ibrahima Konate (intikker), Marcel Sabitzer (strafschop) en oud-PSV'er Angeliño (vrije trap). Justin Kluivert bekeek het duel vanaf de reservebank van de thuisploeg.

Ongelukkige St. Juste

Hekkensluiter FSV Mainz leek in eigen huis op een overwinning af te stevenen op Schalke 04. Daarmee zou de ploeg dan de laatste positie overdragen aan de tegenstander.

Lange tijd leek er niets aan de hand voor Mainz dat leidde met 2-1. Een eigen doelpunt van Jeremiah St. Juste, zo'n tien minuten voor tijd, bracht echter de 2-2 op het scorebord, waarmee de ranglijst onderin de Bundesliga uiteindelijk ongewijzigd blijft.

Jeremiah St.Juste (l) heeft net de bal in eigen doel gewerkt, Schalke juicht

Voor Schalke blijft, ondanks het puntje, de misère voortduren. De Königsblauen hebben nu al 23 wedstrijden op rij niet weten te winnen.

Berlijn boven

Union Berlin deed goede zaken door Arminia Bielefeld op een 4-0 nederlaag te trakteren en daarmee naar de vierde plek te stijgen. Bij de Berlijnse ploeg pikte Sheraldo Becker een doelpunt mee. In het veld kwam hij bij Bielefeld Mike van der Hoorn en PSV-huurling Ritsu Doan tegen. Van der Hoorn kreeg in de tweede helft een gele kaart, Doan werd in de slotfase gewisseld.

De andere ploeg uit Berlijn, Hertha BSC, was bij FC Augsburg met 3-0 te sterk voor de thuisploeg. De laatste wedstrijd van de middag, tussen VfB Stuttgart en Eintracht Frankfurt, eindigde in 2-2.

De stand aan kop van de Bundesliga per 7 november.