NOS Wielrennen

Alvarado klopt Worst en pakt na wereldtitel ook Europese titel veldrijden

Ceylin del Carmen Alvarado is in Rosmalen Europees kampioene veldrijden geworden. De regerend wereldkampioene werd vorig jaar nog Europees kampioene bij de beloften, maar klopte nu in de eindsprint Annemarie Worst, de Europees kampioene van 2018.

Alvarado klopt Worst en pakt in Rosmalen ook Europese titel

De Nederlandse ploeg ging er bij de start als een speer vandoor en na de eerste ronde reden titelverdedigster Yara Kastelijn, Alvarado, Denise Betsema, Lucinda Brand en Worst met z'n vijven op kop.

Brand kwam twee keer ten val, waardoor Worst en Alvarado hun voorsprong langzaam konden uitbouwen. Kort daarachter reden Brand en Betsema, maar in de buurt van de regerend wereldkampioene en de winnares van 2018 leek Brand niet te komen.

Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado en Lucinda Brand op het podium

Bij het ingaan van de vierde ronde hadden Worst en Alvarado zo'n zeven seconden voorsprong op Brand, maar met nog een ronde te gaan wist Brand aan te sluiten bij het Nederlandse duo. In het zand moest ze echter van de fiets en haakte ze definitief af.

In de slotfase ging het nog tussen Alvarado en Worst, maar in de eindsprint was Alvarado net iets sneller. Brand veroverde de bronzen medaille en Betsema finishte als vierde in Rosmalen.

"Ik heb me echt helemaal leeg gereden", vertelde een blije Alvarado na afloop. "Het was spannend tot de allerlaatste meter, ik moest nogal diep gaan. Annemarie en ik waren aan elkaar gewaagd. Ik heb geprobeerd de hele wedstrijd druk te blijven zetten."

Ondanks dat ze werd geklopt in de eindsprint, was Worst na afloop toch tevreden. "Natuurlijk had ik gehoopt te winnen vandaag, maar ik ben blij met die zilveren medaille. In de zomer had ik een blessure en bij de start van het seizoen was ik wel onzeker hoe mijn vorm zou zijn."

Alvarado: "Het lukte ook om Annemarie moe te maken, maar ik maakte zelf ook wat foutjes en dat kost kracht. Uiteindelijk heeft de sterkste gewonnen en dan is mijn plan aardig gelukt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl