PSV-speler Noni Madueke

PSV geeft voorsprong uit handen bij PAOK na ineenstorting in tweede helft

PSV is hard onderuit gegaan in de Europa League-wedstrijd tegen PAOK Saloniki. De Eindhovenaren stonden bij rust met 0-1 voor, maar stortten na rust volledig in elkaar en verloren de wedstrijd met 4-1. Door het verlies is de ploeg van Roger Schmidt gezakt naar de derde plaats in groep E.

Pablo Rosario keerde, na een tijdje afwezigheid vanwege een coronabesmetting, terug in de basis van PSV en droeg de aanvoerdersband. Eerste aanvoerder Denzel Dumfries was namelijk nog niet inzetbaar. Bij tegenstander PAOK stond Nederlander Diego Biseswar in de basis.

Zahavi benut penalty

De eerste kans van de wedstrijd was voor PSV. Donyell Malen liep een vol strafschopgebied in en werd onderuit gehaald, waarna scheidsrechter Daniel Stefanski naar de stip wees. Eran Zahavi benutte de strafschop en zette de Eindhovenaren op voorsprong in Griekenland.

Vlak voor rust had Zahavi de kans om PSV op 0-2 te zetten, maar de Israëlier vond doelman Zivko Zivkovic op zijn weg.

PSV had in de eerste helft de overhand. PAOK kwam nauwelijks in de buurt van het doel van de Eindhovenaren, maar in de tweede helft waren de rollen volledig omgekeerd. De eerste kans voor de thuisploeg was meteen raak. Stefan Schwab tikte de bal vlak na rust langs Yvon Mvogo.

De tweede helft was nog maar tien minuten oud toen PAOK na knullig balverlies van Ryan Thomas ongehinderd kon opstomen richting het strafschopgebied van PSV. Andrija Zivkovic stond vrij en krulde de bal langs de PSV-doelman. Twee minuten later werd de PSV-verdediging opnieuw overlopen en wist invaller Christos Tzolis Mvogo te verschalken.

Zivkovic maakte de avond voor PSV nog wat pijnlijker door ook nog de 4-1 binnen te schieten. In de slotfase werd de 5-1 afgekeurd wegens buitenspel.

De slechte tweede helft van PSV werd bevestigd door de statistieken. De Eindhovenaren losten geen enkel schot op doel na rust.

Granada wint

In de andere wedstrijd in groep E was Granada te sterk voor Omonia Nicosia. De Spanjaarden wonnen met 0-2 dankzij doelpunten van Yangel Herrera en Luis Suárez.

Na de derde speelronde gaat Granada aan kop met zeven punten. PAOK staat nu tweede met vijf punten. PSV heeft na drie wedstrijden drie punten en is gezakt naar de derde plaats. De volgende Europa League-wedstrijd voor de Eindhovenaren is op donderdag 26 november, thuis tegen PAOK.