Pablo Rosario
NOS VoetbalAangepast

Geen nieuwe besmettingen bij PSV en Rosario is terug: 'Pablo is een vechter'

De piek in het aantal coronabesmettingen bij PSV lijkt achter de rug. Tijdens het Europa League-duel van donderdag met PAOK Saloniki kan trainer Roger Schmidt weer beschikken over reserve-aanvoerder Pablo Rosario. "Daar ben ik heel blij mee."

"Pablo is erg belangrijk voor ons", wordt Schmidt geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "We missen veel spelers en een aantal van hen stond voorheen in de basis."

Hoewel er geen nieuwe coronabesmettingen waren, telt de lijst met afwezigen wel nog altijd acht namen: aanvoerder Denzel Dumfries, Nick Viergever, Timo Baumgartl, Jorrit Hendrix, Cody Gakpo, Joël Piroe en de keepers Vincent Müller en Maxime Delanghe.

Vechter, maar...

De terugkeer van Rosario, die eind vorige maand positief testte op het virus, is dan ook welkom, maar Schmidt twijfelt of hij de middenvelder in de basis zet. "Ik ben ervan overtuigd dat hij ons weer kan helpen, Pablo is een vechter, maar we kunnen zijn fysieke conditie van nu nog niet vergelijken met die van vorige maand. Hij heeft de afgelopen weken niet met het team kunnen trainen en we zullen kijken hoe hij ervoor staat."

Schmidt toonde zich verder tevreden met hoe zijn ploeg stand heeft gehouden, ondanks het gepuzzel met zijn ploeg vanwege de afwezigen. "We hebben vorige week laten zien dat we tot goed voetbal in staat zijn. Ook in deze situatie", aldus de trainer.

PSV heeft na twee duels in de Europa League drie punten. Vorige week werd gewonnen bij Omonia Nicosia (1-2), een week daarvoor was Granada met dezelfde cijfers te sterk in Eindhoven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl