Tafel Studio Voetbal 1 november 2020
NOS Voetbal

'PSV moet de fout ook bij zichzelf zoeken, er gaat iets niet goed'

Het verzoek van PSV om de wedstrijd tegen ADO Den Haag (4-0) uit te stellen kan aan tafel bij Studio Voetbal op weinig bijval rekenen. "Een beetje overdreven", zegt Ibrahim Afellay. "Ze misten maar drie basisspelers."

Vanwege coronabesmettingen heeft PSV een gehavende selectie en met het oog op de Europese uitwedstrijd tegen PAOK van donderdag wilde PSV het duel met ADO verzetten naar 27 december.

Om twee redenen volgde er een negatief antwoord uit Zeist. Volgens de KNVB is de corona-uitbraak bij PSV onder controle en heeft PSV nog voldoende spelers. Daarnaast is de aanstaande Europese wedstrijd tegen PAOK nog geen cruciaal Europees duel.

'Is dit je ware aard, Roger Schmidt?'

"Tegen ADO hadden ze net zo goed Onder 19 kunnen opstellen", zegt ex-PSV'er Afellay, die de kritiek van PSV-trainer Roger Schmidt ook niet echt kon waarderen. "Voorheen was hij altijd een gentleman. De laatste weken laat hij zich op een bepaalde manier uit dat ik denk: is dit je ware aard? Iedereen heeft te maken met corona."

Afellay: 'Is dit je ware aard, Roger Schmidt?'

NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg vindt het verzoek van PSV ook niet heel gepast. "PSV heeft een brede selectie. In de eerste divisie zijn er clubs die echt spelers bij elkaar moeten schrapen, zoals TOP Oss."

De vele besmettingen in de Eindhovense selectie roepen vraagtekens op bij Afellay. "Ze moeten de fout ook bij zichzelf zoeken met zoveel besmettingen. Blijkbaar gaat er iets niet goed."

'Zie liever Ihattaren dan Ekkelenkamp'

In sportief opzicht gaat het volgens Afellay wel goed met PSV. Het spel van de Ivoriaanse aanwinst Ibrahim Sangaré viel hem positief op. "Hij had goede onderscheppingen en raakte niet in paniek als hij met een man in de rug werd aangespeeld. Hij heeft me positief verrast."

"Mijn voetbalhart huilt", zei Afellay twee weken geleden over de situatie van Mohamed Ihattaren in Studio Voetbal. Nu ziet Afellay een heel andere Ihattaren. "Hij heeft de handschoen opgepakt", zegt Afellay. "Hij is weer op de goede weg."

Afellay: 'Zie liever Ihattaren dan Ekkelenkamp'

Met plezier keek Afellay naar enkele fraaie passes van het talent tegen ADO. "Ik zie liever zo'n speler dan een Jurgen Ekkelenkamp, die ook als groot talent wordt bestempeld. Ihattaren is een paar klassen beter."

Een jaar Advocaat bij Feyenoord: 'Voetbal niet doorontwikkeld'

Feyenoord boekte zondag dankzij een late goal van de 18-jarige invaller Naoufal Bannis een 3-2 zege bij FC Emmen. Dick Advocaat is nu een jaar trainer van Feyenoord en boekte uitstekende resultaten.

Een jaar Advocaat bij Feyenoord: 'Voetbal niet doorontwikkeld'

"Advocaat heeft het geweldig gedaan, het gaat ook om winnen", stelt Pierre van Hooijdonk. "Alleen het voetbal is niet doorontwikkeld. Je kan wel steeds roepen dat die niet goed is en die niet goed, maar het is de taak van een trainer spelers beter te maken."

"Het spel is heel matig, gebaseerd op toevalligheden", aldus Theo Janssen. "Feyenoord heeft geen plan", zegt Afellay.

Kijk hieronder naar de vaste rubrieken in Studio Voetbal: Korte Corner (met Marcel van Roosmalen over Vitesse), Eindsignaal (Frank Heinen over Gerard den Haan) en Eredivisieweekend in vogelvlucht. Correspondent Edwin Winkels vertelt over de situatie bij FC Barcelona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl