Pierre-Emerick Aubameyang viert de winnende goal

Arsenal bezorgt Man United derde nederlaag, Bale redt Spurs met eerste goal

Arsenal heeft Manchester United al zijn derde nederlaag van dit nog prille seizoen bezorgd. De Londenaren, die ook driemaal verloren, wonnen uit met 1-0. United speelde dit seizoen vier keer thuis, verloor drie keer en speelde één keer gelijk. Later op de avond wist Tottenham Hotspur thuis met 2-1 te winnen van Brighton & Hove Albion.

Voor rust had Arsenal de overhand en kregen de Gunners ook de beste kansen. Willian was het dichtst bij een treffer, maar hij trof de lat. Aan de andere kant miste Mason Greenwood de enige kans voor United.

Ook in de tweede helft was Arsenal de betere ploeg. Nadat Pierre-Emerick Aubameyang net naast had geschoten en Harry Maguire voor United voorlangs had gekopt, opende Aubameyang na een overtreding van Paul Pogba de score vanaf de stip.

Met invaller Donny van de Beek ging United op jacht naar de 1-1, maar Arsenal bleef eenvoudig overeind. In de Premier League wacht Van de Beek nog op zijn eerste basisplaats. Afgelopen woensdag startte hij wel tegen RB Leipzig in de Champions League (5-0).

Na zeven speelrondes staan Manchester United en Arsenal respectievelijk vijftiende en achtste. Liverpool is de huidige koploper. Opvallend: de ploeg van Jürgen Klopp heeft de meeste tegengoals, mede door de pijnlijk nederlaag bij Aston Villa (7-2).

Bale is terug

Gareth Bale maakte al zijn eerste minuten in het shirt van Tottenham Hotspur, maar de huurling van Real Madrid heeft nu, sinds zijn terugkeer bij de Spurs, ook zijn eerste doelpunt te pakken. In het thuisduel met Brighton & Hove Albion maakte de Welshman als invaller de 2-1.

Gareth Bale scoort voor de Spurs

Het doelpunt was niet alleen goed voor drie punten, het betekende ook gerechtigheid. De gelijkmaker van Brighton was namelijk discutabel.

Scott vs. de VAR

Solly March maakte voorafgaande aan het doelpunt een overtreding op Spurs-middenvelder Pierre Højbjerg. Scheidsrechter Graham Scott greep niet in, omdat hij dacht dat de bal gespeeld werd. De VAR riep hem na de 1-1 van Tariq Lamptey naar de kant. Scott keek langs de zijlijn meermaals naar verschillende herhalingen, maar ondanks het feit dat duidelijk te zien was dat de bal niet geraakt werd, bleef Scott bij zijn besluit.

Tottenham Hotspur begon de wedstrijd zonder Steven Bergwijn in de selectie. De Nederlandse aanvaller werd geslachtofferd na de teleurstellende Europa League-nederlaag bij Antwerp (1-0). Bij Brighton stonden er twee Nederlanders op het wedstrijdformulier: Joël Veltman kreeg een basisplaats en de van een blessure herstelde Davy Pröpper bleef de hele wedstrijd op de bank.

Harry Kane zette Tottenham al na dertien minuten op 1-0 vanaf de strafschopstip. Na het doelpunt van Bale (73ste minuut) kwam de overwinning niet meer in gevaar. Tottenham Hotspur klimt door de zege naar de tweede plaats op de ranglijst, met veertien punten uit zeven duels.