Heraclied Vloet velt zwak Utrecht met hattrick

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - FC Utrecht

FC Utrecht heeft voor het eerst dit seizoen een nederlaag geleden in de eredivisie. In Almelo liet de ploeg van John van den Brom het afweten. Mede door drie goals van Rai Vloet won Heracles met 4-1.

Door het verlies mist Utrecht de aansluiting met de subtop. Met negen punten uit zes wedstrijden staan de ambitieuze Domstedelingen slechts achtste. Heracles klom naar de negende plaats.

Snelle openingsgoal

Vloet was de opvallendste man aan de kant van de thuisploeg. De aanvallende middenvelder trof al na drie minuten doel uit een corner van Silvester van der Water. Utrecht-doelman Thijmen Nijhuis, die deze week ook al blunderde in de beker tegen FC Dordrecht, ging niet vrijuit.

Heracles had het beste van het spel en deelde op slag van rust opnieuw een tik uit. Van der Water kopte op aangeven van Vloet raak en bepaalde zo de ruststand op 2-0.

Heracles viert de 2-0 van Silvester van de Water

Van den Brom greep in en bracht drie wissels tegelijk: Gyrano Kerk, Willem Janssen en Giovanni Troupée vervingen Moussa Sylla, Tommy St. Jago en Mark van der Maarel.

Toen Simon Gustafson na een uur de 2-1 vanaf de stip liet noteren (na een overtreding van Marco Rente op Kerk), leek Utrecht eindelijk de geest te krijgen. Een minuut later zag de wereld er weer heel anders uit, nadat Vloet via het been van Janssen keeper Nijhuis had verrast.

Even later sloeg Vloet opnieuw toe, nu uit een rebound, waardoor de wedstrijd wel gespeeld was. Utrecht kreeg nog een kans via Gustafson, maar Heracles-doelman Koen Bucker, door afwezigheid van Janis Blaswich en Michael Brouwer eerste keus, stond zijn mannetje.