Leverkusen-trainer Peter Bosz

Trainer Bosz ziet tiental Leverkusen verliezen, rouwend Nice boekt zege

Trainer Peter Bosz heeft met Bayer Leverkusen in de Europa League voor het eerst puntenverlies geleden. Op bezoek bij Slavia Praag ging de Duitse ploeg met 1-0 onderuit.

Bosz leidde zijn ploeg vorige week nog naar een klinkende 6-2 zege op Nice, maar moest nu zijn strijdplan al na 22 minuten herzien door de rode kaart voor middenvelder Karim Bellarabi.

Daley Sinkgraven moest net als vorige week genoegen nemen met een plaats op de bank. De Braziliaan Wendell krijgt van Bosz de voorkeur in de Europa League, terwijl de oud-Ajacied tot nu toe begon aan alle wedstrijden in de Bundesliga.

De wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar tien minuten voor tijd maakte de Nigeriaan Peter Olayinka het enige doelpunt van de wedstrijd.

Minuut stilte

In dezelfde groep speelde Nice een thuiswedstrijd op de dag van de terreurdaad in een kerk in de stad. Voorafgaand aan het duel met Hapoel Beer Sheva werd daarom een minuut stilte gehouden.

Een minuut stilte bij Nice-Hapoel Beer Sheva

Ook speelde de Zuid-Franse ploeg, met oud-Ajacied Kasper Dolberg aan de aftrap, met rouwbanden. Het duel met de Israëlische club eindigde in 1-0. Amine Gouiri maakte in de 23ste minuut het enige doelpunt. Bij Hapoel Beer Sheva stond de Nederlander Elton Acolatse, een jongen uit de Ajax-jeugd, in de punt van de aanval.

Arsenal op schot

Arsenal boekte in groep B een simpele zege op Dundalk uit Ierland. In het Emirates Stadium eindigde het duel in 3-0. Arsenal heeft nu zes punten uit twee wedstrijden.

De jonge Engelse spelers Edward Nketiah (21) en Joseph Willock (21) zetten de Londense formatie op 2-0, wat ook de ruststand was. Nicolas Pepe tekende kort na rust voor de 3-0.

In groep A bleef AS Roma steken op 0-0 tegen CSKA Sofia. Rick Karsdorp mocht als invaller de gehele tweede helft meedoen.

Uitslagen Europa League (duels 21.00 uur)