Energiek Oranje verslaat Britse hockeysters in Pro League

Hockeysters zijn Britse ploeg de baas in Pro League

De Nederlandse hockeysters hebben ook hun tweede Pro League-wedstrijd tegen Groot-Brittannië gewonnen. Waren afgelopen dinsdag nog shoot-outs nodig, deze keer had Nederland voor lege tribunes in Amstelveen de zege na 60 minuten in de tas: 3-0.

Oranje speelde een stuk energieker en feller dan dinsdag en kwam opnieuw snel op voorsprong: Caia van Maasakker benutte een strafbal. De gasten hadden daarna even het initiatief, maar Nederland kwam niet echt in de problemen en kreeg langzaam maar zeker grip op de wedstrijd.

Frédérique Matla

Frédérique Matla scoorde voor rust uit een strafcorner - haar veertiende doelpunt al in de Pro league - en Eva de Goede scoorde in het vierde kwart nadat een push van Van Maasakker eerst nog gekeerd was.

De uitslag had in de stromende regen nog hoger kunnen uitvallen, maar een flink aantal kansen werden gemist. Het Britse gevaar bleef beperkt tot acht strafcorners.

Met de zege verstevigde Oranje de koppositie in de negen landen tellende Pro League. Volgende week treft Nederland in Brussel de Belgische vrouwen.