Helikopters en schepen rond de Nave Andromeda
NOS NieuwsAangepast

Zeven verdachten aangehouden aan boord van olietanker voor Britse kust

Speciale eenheden van het Britse leger hebben aan boord van een olietanker voor de Engelse zuidkust zeven verdachten aangehouden. Het gaat om de verstekelingen die vanmorgen de bemanning van de Nave Andromeda verbaal hadden bedreigd.

Volgens de BBC waren er zes helikopters betrokken bij de militaire actie in het Kanaal. De hulp van het leger was ingeroepen, nadat de verstekelingen gewelddadig waren geworden.

'Vermoedelijke kaping'

Rond 10.00 uur, toen het schip ter hoogte van het eiland Wight voer, werd er alarm geslagen over het welzijn van de crew, volgens de politie. De bemanning van het schip, dat vaart onder de Liberiaanse vlag, wist zichzelf in veiligheid te brengen en de kustwacht in te schakelen.

Speciale troepen van de Britse marine, wier basis slechts een paar kilometer van de olietanker ligt, gingen aan boord en wisten de verstekelingen te overmeesteren. Niemand raakte gewond. Het Britse ministerie van Defensie spreekt van een vermoedelijke kaping.

De olietanker was onderweg vanuit de Nigeriaanse havenstad Lagos naar Southampton in Engeland. Het schip zou tussendoor nergens zijn gestopt. Het is onduidelijk hoe en waar de verstekelingen aan boord zijn gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl