Strand Larsen laat zon schijnen voor FC Groningen in Sittard

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - FC Groningen

Met zijn eerste eredivisiegoals in dienst van FC Groningen heeft Jørgen Strand Larsen zijn waarde bewezen in het duel met Fortuna Sittard. In Limburg werd het, mede door twee treffers van de Noor, 3-1.

In zijn eerste vijf competitiewedstrijden bleef Strand Larsen droog staan, maar in het zuiden van het land was hij met name in de eerste helft op dreef. Twee keer op aangeven van Bart van Hintum sloeg de 20-jarige Noor koelbloedig toe.

Groningen, zonder de met lichte klachten kampende Arjen Robben, domineerde en had voor rust de score verder op kunnen voeren. Fortuna-keeper Alexei Koselev voorkwam erger met enkele reddingen.

Seuntjens heeft Fortuna op 1-2 gezet, jubilaris Padt treurt

Fortuna-trainer Kevin Hofland bracht direct na rust Lazaros Rota en Emil Hansson in het veld om iets teweeg te brengen. De thuisploeg kreeg prompt een penalty, na een overtreding van Patrick Joosten op Martin Angha. Het presentje werd door Mats Seuntjens uitgepakt.

De aansluitingstreffer zorgde niet voor een stormloop op het doel van Sergio Padt, die zijn 200ste eredivisieduel keepte. Sterker, ruim tien minuten voor tijd maakte Van Hintum uit een vrije trap de derde Groningse goal.

Door de zege nestelt FC Groningen zich op de zevende plek, terwijl Fortuna Sittard met slechts twee punten de rij sluit in de eredivisie.