Manchester City-trainer Pep Guardiola baalt van een gemiste kans

Weer puntenverlies voor City bij rentree De Bruyne

Manchester City heeft in de Premier League opnieuw punten verspeeld. De ploeg van trainer Pep Guardiola kwam op bezoek bij West Ham United, de nummer tien van de Engelse competitie, niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

City, zonder de geblesseerde Nathan Aké, was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar veel grote kansen kreeg de huidige nummer elf van de Premier League niet.

Dat gold ook voor West Ham United, maar daar was het bij de eerste kans wel meteen raak. Michail Antonio opende de score met een fraaie omhaal: 1-0. Het was voor de 30-jarige voetballer al zijn elfde doelpunt in de laatste twaalf Premier League-wedstrijden.

In de tweede helft kwam Phil Foden in de ploeg bij City voor Sergio Agüero, die na lang blessureleed nog niet helemaal fit was. Het bleek een gouden wissel van Guardiola, want vijf minuten later schoot Foden uit de draai de gelijkmaker binnen: 1-1.

Nog meer onheil trof West Ham, want even later viel doelpuntenmaker Antonio geblesseerd uit. Bij City, dat nog nooit een wedstrijd verloor waarin Foden een doelpunt maakte, mocht Kevin De Bruyne nog twintig minuten meedoen.

City-coach Pep Guardiola (r) in gesprek met Kevin De Bruyne

De Belgische middenvelder maakte zijn rentree, nadat hij twee weken geleden geblesseerd was teruggekeerd van een interlandperiode. Ook De Bruyne kon het verschil niet maken en City ontsnapte zelfs aan een achterstand na een doelpoging van Pablo Fornals.

In de slotfase kregen Raheem Sterling en Riyad Mahrez nog twee enorme kansen op de winnende treffer, maar West Ham-doelman Lukasz Fabianski bracht twee keer redding, waardoor het duel uiteindelijk in 1-1 eindigde.