In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Agenten bekogeld met glazen en stoelen op illegaal feest Alblasserdam

Agenten die gisteravond een einde wilde maken aan een feest op een schip in Alblasserdam, zijn bekogeld met glazen en stoelen. Twee agenten raakten lichtgewond. Vijf mensen zijn aangehouden.

Op een surveillance zagen agenten feestverlichting op het schip. Toen ze gingen kijken, bleek er ook harde muziek aan te staan. Aan boord waren vijftien mensen, die geen afstand hielden van elkaar. Daarom maakte de politie een einde aan het feest.

Maar de aanwezigen luisterden volgens de politie niet. Er ontstond een discussie en er werd geduwd en getrokken, waarbij het shirt van een van de agenten kapot ging. Toen er politieversterking bij kwam, gooiden de feestgangers met glazen en stoelen. Er werd ook gevochten.

Wapenstok en stroomstootwapen

De agenten sloegen met hun wapenstok en zetten zelfs een stroomstootwapen in. Er werd ook een politiehond ingezet.

De verdachten die zijn aangehouden zijn vier mannen en een vrouw tussen de 23 en 34 jaar. Ze komen uit Alblasserdam, meldt de regionale omroep Rijnmond.

De politie neemt de zaak hoog op. "Agenten stappen naar voren om de samenleving te beschermen. Dan past het gedrag van de aanwezigen op het schip op geen enkele wijze hierin. Schandalig wat daar plaatsvond."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl