SC Cambuur viert een treffer.

SC Cambuur officieus periodekampioen, FC Volendam en Jong Ajax halen uit

Koploper van de eerste divisie SC Cambuur heeft zijn voorsprong op nummer twee NAC Breda vergroot. De Leeuwarders kenden met een 3-0 winst een eenvoudige avond tegen Roda JC en zagen concurrent NAC met 2-0 onderuit gaan tegen Almere City. Dankzij die nederlaag gaan Almere City en De Graafschap over de Bredase ploeg heen.

Cambuur leek ook de eerste periodetitel van het seizoen veilig te stellen, maar doordat De Graafschap in de slotseconden wist te winnen van Jong PSV moet de ploeg nog even wachten. Al hoeft Cambuur zich over de periodetitel geen zorgen te maken. Alleen als De Graafschap een inhaalduel tegen NAC met achttien doelpunten verschil wint, gaat de ploeg de koploper voorbij.

Tegen Roda JC waren topscorer Robert Mühren, Giovanni Korte en Jarchinio Antonia verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie. Voor Mühren was het alweer zijn achtste competitietreffer in evenzoveel duels.

Seuntjens reddende engel

Ralf Seuntjens was bij De Graafschap de reddende engel. Tegen Jong PSV zag hij zijn ploeg vlak voor rust via Dennis Vos op achterstand komen, met een penalty repareerde hij binnen twee minuten eigenhandig de schade. Diep in de blessuretijd bezorgde Seuntjens zijn ploeg drie punten door de winnende 2-1 te maken.

NAC, tot vorig weekend nog ongeslagen, leed zijn tweede nederlaag van dit seizoen. Op slag van rust kopte Elias Sørensen raak uit een voorzet van Damon Mirani. Tien minuten voor tijd zorgde Faris Hammouti voor de 2-0.

Samuele Mulattieri was twee keer trefzeker voor FC Volendam.

Eerder op de avond wisten FC Volendam en Jong Ajax met ruime cijfers te winnen. Volendam was mede dankzij twee treffers van Samuele Mulattieri en Derry John Murkin met 7-1 te sterk voor FC Dordrecht. Bij rust stond de ploeg van Wim Jonk al met 4-0 voor. Jong Ajax scoorde twee keer minder en versloeg MVV Maastricht met 5-1.

Bij de Amsterdammers werden de treffers keurig verdeeld over vijf spelers. Max de Waal, Devyne Rensch, Nordin Musampa, Giovanni en Naci Ünüvar waren de doelpuntenmakers. Met de winst stijgt Volendam naar de zesde plek, Jong Ajax staat nu achtste.

Ook NEC zegevierde en stijgt daarmee naar de vierde plek. De Nijmegenaren waren met 2-1 te sterk voor Go Ahead Eagles. NEC staat nu drie punten achter op koploper SC Cambuur.

Telstar blijft in de voetsporen van de nummer vier van de eerste divisie. Ze versloegen Helmond Sport met 2-1 en staan nu vijfde, één punt achter NEC.

Middenvelder Javier Vet opende de score voor NEC.

Ook Jong Utrecht tegen TOP Oss stond op het programma, maar werd vanwege coronabesmettingen bij TOP Oss op de valreep afgelast.