Atalanta Bergamo is blij met de treffer van Alejandro Gomez

Atalanta Bergamo zet FC Midtjylland eenvoudig opzij

Atalanta Bergamo heeft, met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis, overtuigend gewonnen van FC Midtjylland. Het duel in groep D van de Champions League, de groep van Ajax, eindigde in 0-4.

In Denemarken, waar de regen met bakken uit de lucht kwam, had Atalanta vooral in de eerste helft het betere van het spel. Aanvaller Duvan Zapata kreeg meerdere grote kansen, waarvan hij er een op de paal schoot. Zijn derde poging was wel raak. Een voorzet vanaf rechts werd door Cristian Romero knap met het hoofd neergelegd voor de voeten van Zapata, die resoluut binnenschoot.

Korte opleving

Het doelpunt schudde FC Midtjylland eventjes wakker en de Denen werden iets gevaarlijker. Zo kon Frank Onyeka uit een corner vrij inkoppen, maar de bal ging naast. De opleving bleek van korte duur toen Atalanta-aanvoerder Alejandro Gomez de bal buiten het strafschopgebied aangespeeld kreeg en hard binnenschoot.

Vlak voor rust werd het nog erger voor de Denen. Doelman Jesper Hansen kon een schot van Zapata niet goed keren en Luis Muriel gleed de bal in de rebound binnen.