Kiran Badloe
NOS SportAangepast

Badloe klimt naar derde plaats op officieus WK windfoilen

Windsurfer Kiran Badloe heeft op het Gardameer goede zaken gedaan bij het eerste officieuze WK windfoilen. Door de winst op het onderdeel marathon klimt Badloe naar de derde plaats in het klassement.

Hij zit nu de de Fransman Nicolas Goyard en de Duitser Sebastian Kördel op de hielen. De nummers één en twee van het klassement hadden de eerste dagen van het WK gedomineerd op de slalom, het onderdeel waar zij als ervaren windfoilers veel bekender mee zijn dan Badloe, die vanuit de RSX-klasse komt. Badloe eindigde op dat onderdeel als vierde.

"Ik ben tevreden", aldus Badloe. "Toptwaalf is het doel, want dan ga je, op de laatste dag, met die twaalf deelnemers met een schone lei naar de finale."

Stand na zeven races

1. Nicolas Goyard (Fra) 8
2. Sebastian Kördel (Dui) 10
3. Kiran Badloe 13
4. Matteo Iachino (Ita) 19.5
5. Cousin Alexandre (Fra) 22

Bij de vrouwen is Lilian de Geus naar de zevende plaats gezakt in het klassement. Zij werd slechts twintigste op de marathon.

De Geus wil in Italië vooral wedstrijdritme opdoen, zeker met het oog op het EK in de RS:X-klasse, zeg maar het 'gewone' windsurfen, dat eraan komt. "Dat kan ook zeker, maar ik ben ondertussen ook bezig om het materiaal beter te leren begrijpen."

Officieus WK

In Italië kunnen vanwege de coronamaatregelen niet alle surfers van over de hele wereld aanwezig zijn, daarom heeft de organisatie het evenement omgedoopt tot International Games en mag het geen officieel WK heten.

In de aanloop naar het door Kiran Badloe gewonnen EK in augustus maakten we onderstaande reportage over de populariteit van het windfoilen:

Spectaculaire beelden tijdens het eerste EK windfoilen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl