NOS Wielrennen

Pedersen sterkste in Gent-Wevelgem, Van der Poel eindigt als negende

Niet Van der Poel of Van Aert, maar Pedersen wint Gent-Wevelgem

De Deen Mads Pedersen heeft de 82ste editie van de klassieker Gent-Wevelgem gewonnen. De coureur van Trek-Segafredo troefde in de 232,5 kilometer lange koers Florian Sénéchal, Matteo Trentin en Alberto Bettiol af in de sprint. Mathieu van der Poel eindigde op de negende plaats, in het kielzog van Wout van Aert.

Toen na 200 kilometer koers, volgepropt met wat grindstroken, kasseien en een hele reeks hellingen (drie keer de Kemmelberg), de rook was opgetrokken en er nog 32,5 kilometer te gaan was, reden veertien renners op kop.

Die kopgroep was ijzersterk, met onder anderen Mads Pedersen, Trentin en Stefan Küng (het WK-podium van vorig jaar), Van der Poel, Mike Teunissen en Wout Van Aert.

Bekijk hieronder de reacties van Van der Poel en Van Aert:

Een aanval van Bettiol, die vorig jaar de Ronde van Vlaanderen won met een dergelijke versnelling, leidde tot een breuk in de kopgroep. Van der Poel, Van Aert, Pedersen, Sénéchal, John Degenkolb, Yves Lampaert, Trentin en Küng sloten aan.

Küng en Bettiol, niet de beste sprinters in de kopgroep, vielen beurtelings aan en de laatste versnelling van Bettiol werd alleen beantwoord door Sénéchal en Trentin. Waar de anderen aarzelden, ging Pedersen wel op tijd achter hen aan. De Deen maakte het karwei vervolgens af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl