In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Vader heeft spijt van binnenrijden school tijdens afscheidsmusical

"Ik zou willen dat ik het terug kon draaien, maar dat kan helaas niet." Dat zei Michel K. op een tussentijdse rechtszitting. Hij reed in juli een basisschool in Grootebroek binnen.

De 55-jarige vader van een leerling reed met zijn auto het schoolgebouw van 't Palet binnen, waar op dat moment een afscheidsmusical aan de gang was. Hij zou de school in zijn gereden, omdat hij boos was dat zijn zoon en diens beste vriendje in het nieuwe schooljaar niet meer bij elkaar in de klas zouden zitten.

Hij wist naar eigen zeggen niet dat er mensen aanwezig waren toen hij het pand binnenreed. "Ik was niet van plan om mensen te schaden. Ze hebben zich al die jaren heel goed ingezet voor m'n zoon. Ik heb ook helemaal niks tegen de juf", zei hij volgens NH Nieuws.

Beelden van de auto in de school in Grootebroek

K. wordt beschuldigd van poging tot moord of poging tot doodslag. De officier van justitie gelooft niet dat de man niet wist dat er mensen binnen waren, omdat hij voor zijn daad uitstapte en begon te schreeuwen. Ook had hij kunnen zien dat er een rode loper lag, er ballonnen hingen en twee ouders op het plein stonden.

Veel stress

De man zegt niet goed te weten waarom hij doorsloeg. "Ik denk dat er in m'n hoofd dingen door elkaar liepen. Ik heb heel veel jaren stress gehad en vind het ook raar dat ik die dingen geroepen heb."

Hij zit sinds het incident in voorarrest. Zijn advocaat heeft verzocht hem vrij te laten, maar de rechtbank in Haarlem bepaalde dat hij zeker tot het einde van dit jaar vast blijft zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl