FC Twente loopt koppositie mis na gelijkspel tegen FC Emmen

Bekijk de samenvatting van FC Twente - FC Emmen

In een duel dat pas na rust wist te boeien, hebben FC Twente en FC Emmen met 1-1 gelijkgespeeld.

Het duurde even voordat er wat tekening in de wedstrijd kwam. FC Twente bouwde langzaam een overwicht op en dat leidde tot één grote kans: een inzet van Tyronne Ebuehi werd door Miguel Araujo nog net voor de lijn gekeerd. Emmen stelde daar weinig tegenover en liet nauwelijks wat zien.

De verdiende 1-0 viel dan ook kort na de rust: na geklungel achterin bij Emmen schoot Václav Cerný kalm raak. De bezoekers namen het initiatief over en na een mooie aanval scoorde Michael de Leeuw uit de rebound.