Manchester City viert de 0-1 van Raheem Sterling

City komt niet verder dan gelijkspel tegen Leeds, Everton blijft foutloos

Manchester City heeft zes dagen na de 5-2 nederlaag tegen Leicester City weer punten verspeeld in de Premier League. Het speelde met 1-1 gelijk bij het gepromoveerde Leeds United, dat een prima seizoenstart kent met zeven punten uit vier duels en momenteel vijfde staat.

De Citizens waren voor rust sterker en kwamen op voorsprong dankzij Raheem Sterling, die vanaf links naar binnen kwam en met rechts knap raak schoot. Eerder had Kevin De Bruyne met een vrije trap de paal getroffen.

City-doelman Ederson onderscheidde zich met knappe reddingen, maar kon zich na rust de 1-1 aanrekenen. Bij een corner ging hij in de fout en schoot de Spanjaard Rodrigo raak. Leeds kreeg nog kansen op de 2-1, maar Ederson was steeds bij de les. City drong in de slotfase nog vergeefs aan, maar tot de bevrijdende 1-2 kwam het niet meer.

Everton nog altijd foutloos

In Liverpool had Everton weinig moeite met Brighton & Hove Albion. De enige ploeg die net als Leicester City en Liverpool de eerste drie competitieduels wist te winnen, was met 4-2 te sterk voor de ploeg van bankzitter Joël Veltman.

James Rodriguez viert zijn tweede goal

Vooral zomeraankoop James Rodriguez was op dreef aan de kant van Everton. Na de openingstreffer van Dominic Calvert-Lewin en de gelijkmaker van Neal Maupay leverde de Colombiaan, die onlangs overkwam van Real Madrid, vlak voor rust de assist voor de 2-1 van Yerry Mina.

Met de ingevallen Veltman inmiddels binnen de lijnen voerde Rodriguez na rust de score op tot 4-1 door twee keer raak te schieten. Een late, zeer fraaie treffer van Yves Bissouma was alleen maar voor de statistieken.

Chelsea in eigen huis na rust ruim voorbij Crystal Palace

Chelsea beoekte een ruime 4-0 zege op Crystal Palace. De overwinning van de mannen van Frank Lampard, pas de tweede in vier speelronden, kwam pas na rust tot stand.

Kurt Zouma (r) juicht na zijn treffer

De eerste helft was bloedeloos. Crystal Palace trok zich massaal terug en dat stelde de thuisploeg voor een blijkbaar onoplosbaar probleem. Na een counter kreeg Timo Werner nog wel een kans, maar hij schoot recht op de doelman af, terwijl Jorginho een afvallende bal net over de lat joeg.

Edouard Mendy, de donderdag door Chelsea aantrokken doelman, stond voornamelijk werkeloos toe te kijken. Hij had meteen de voorkeur gekregen boven de afgelopen weken veelvuldig flaterende Kepa Arrizabalaga, die vanaf de bank weinig plezier beleefde aan zijn 26ste verjaardag.

Ben Chilwell viert zijn treffer voor Chelsea

Na rust werd Chelsea in het zadel geholpen door Mamadou Sakho die er niet in slaagde opruiming te houden in de Palace-verdediging. waardoor de 'Blues' hun aanval alsnog konden voortzetten. De bal viel voor de voeten van de voor 50 miljoen euro van Leicester City overgenomen linksback Ben Chilwell, die in zijn Premier League-debuut voor zijn nieuwe werkgever knalhard uithaalde: 1-0.

Kurt Zouma had de 2-0 op zijn hoofd, maar knikte naast. In de herkansing enkele minuten later was het wel raak. Na de 2-0 in de 66ste minuut was de strijd gestreden en mocht Jorginho, onder toeziend oog van de bij Palace ingevallen Jaïro Riedewald, twee keer vanaf de stip aanleggen en de eindstand naar 4-0 tillen.

Stand aan kop Premier League per 3-10