Stijlvolle redding van Bernd Leno

Arsenal klopt Liverpool na penalty's en bereikt laatste acht in League Cup

Arsenal heeft zich ten koste van Liverpool geplaatst voor de kwartfinales van de League Cup. Nadat de reguliere speeltijd zonder doelpunten was geëindigd, namen de Londenaren de strafschoppen beter.

Het was al de derde keer in drie weken dat de teams elkaar troffen. Arsenal won het duel om de Supercup (na penalty's) en maandag was Liverpool in de Premier League met 3-1 te sterk.

Dit keer kwamen grotendeels reservespelers in actie. Virgil van Dijk en Mo Salah waren nog wel bekende namen die bij Liverpool aan de aftrap stonden.

Pas aan het einde van de eerste helft kwam het duel tot leven toen Arsenal-doelman Bernd Leno redde bij een kopbal van de jonge Portugees Jota en Takumi Minamino de bal in de rebound op de lat schoot.

Liverpool heerste na de pauze, maar Van Dijk, Jota, Marko Grujic en Neco Williams stuitten op de Duitse uitblinker Leno. Een kwartier voor tijd viel Georginio Wijnaldum in.

Arsenal hield stand, waardoor na 90 minuten strafschoppen de beslissingen moesten brengen. Daarin trokken de Londenaren aan het langste eind: 5-4.

Exit Fulham

Fulham, hekkensluiter van de Premier League, ging met 3-0 hard onderuit bij stadgenoot Brentford, de nummer tien van het Championship.

Aston Villa, vorig seizoen verliezend finalist tegen Manchester City, verloor thuis met 1-0 van het op het tweede niveau spelende Stoke City.

Loting kwartfinales (22-23 december)