Jamie Vardy

Vardy legt met Leicester sterrenensemble van Manchester City op de pijnbank

Leicester City heeft een royale en ruim verdiende 5-2 zege geboekt op Manchester City. Jamie Vardy scoorde in Manchester drie keer. Nathan Aké tekende voor zijn eerste treffer in het shirt van City, maar dat mocht niet baten voor het sterrenensemble van trainer Pep Guardiola.

Manchester City kende een goede start: Riyad Mahrez maakte de 1-0 met een kiezelhard schot. Tussen de 37ste en de 58ste minuut trof Vardy echter drie keer doel. De 1-1 en 3-1 kwamen tot stand uit strafschoppen, nadat Vardy zelf beide keren was onderuitgehaald in het strafschopgebied.

De 2-1 was een pareltje. De opbouw via Youri Tielemans en Timothy Castagne was al mooi, het tikje van Vardy achter het standbeen langs was nog mooier.

Teleurstelling bij Nathan Aké

Invaller James Maddison schoot ook nog de 4-1 tegen de touwen, waarna Aké met een kopbal wat terugdeed. Tielemans maakte er uit een penalty nog 5-2 van.

Koploper

Met negen punten uit drie duels is Leicester koploper van de Premier League. Ook Everton heeft negen punten. Regerend kampioen Liverpool en Arsenal hebben zes punten uit twee wedstrijden en treffen elkaar maandag op Anfield.

Met Steven Bergwijn na rust als invaller speelde Tottenham Hotspur met 1-1 gelijk tegen Newcastle United. Lucas Moura zette de Spurs op voorsprong en ver in blessuretijd maakte Callum Wilson uit een strafschop de gelijkmaker.