Eerste zege voor PEC Zwolle na volledige inzinking tiental Sparta

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - Sparta Rotterdam

Na veelbelovende optredens tegen Feyenoord en AZ heeft PEC Zwolle de eerste overwinning (4-0) te pakken. Sparta stortte in als een kaartenhuisje nadat Mica Pinto in de extra tijd van de eerste helft rood had gekregen.

Een opvallende rol was weggelegd voor Yuta Nakayama, die drie keer bij een treffer betrokken was.

De eerste keer dat de Japanner een hoofdrol opeiste, werkte Pinto zijn kopbal vanuit een corner met de bovenkant van de arm van de lijn. De Portugees kreeg rood, Reza Ghoochannejhad schoof de toegekende penalty binnen.

Beste kansen Sparta

En dat terwijl er lang niets aan de hand leek voor Sparta, dat ook zijn eerste twee competitieduels al had verloren. Maar het elftal van Henk Fraser deed tot aan de rust totaal niet onder voor de Zwollenaren. Het kreeg zelfs de beste kansen, met na vijf minuten de grootste voor Mohamed Rayhi.

Reza Ghoochannejhad legt aan voor de 1-0

Maar datzelfde Sparta was na rust de weg volledig kwijt. Keeper Benjamin van Leer verwerkte een gevaarlijke inzet van Nakayama nog wel tot hoekschop, waaruit wederom Ghoochannejhad doel trof. En het verdedigende gestuntel van de Rotterdammers hield aan, met een paar minuten later Clint Leemans die de bal dankbaar in het dak van het doel joeg.

Zo kon Zwolle de laatste 35 minuten aan zijn vorm schaven, met bij vlagen heel leuk voetbal en tussendoor ook een rake kopbal van Nakayama zelf. Daarmee was PEC voor de derde keer vanuit een corner trefzeker, waarmee de wat geflatteerde score nog maar eens wordt benadrukt.