Bruno Fernandes en Marcus Rashford van Manchester United

VAR geeft United na eindsignaal nog penalty en knijpt oogje dicht bij Chelsea

Over de wedstrijd tussen Brighton & Hove Albion en Manchester United zal nog lang worden nagepraat. De thuisploeg trof vijf maal paal of lat, maakte in de 95ste minuut de 2-2, maar kreeg ná het laatste fluitsignaal, op aangeven van de VAR, een fatale strafschop tegen.

Manchester United boekte daardoor een uiterst fortuinlijke uitoverwinning op Brighton & Hove Albion: 2-3.

Neal Maupay zette het betere Brighton vanaf de stip op 1-0. Dat deed hij met een panenka. United, dat verdedigend wankelde, kwam even later door een eigen goal van Lewis Dunk langszij. Na rust tekende Marcus Rashford na een mooie rush voor de 1-2.

Neil Maupay scoort voor Brighton & Hove Albion FC met een panenka

Ver in blessuretijd kopte Solly March de meer dan verdiende 2-2 binnen, waarna scheidsrechter Chris Kavanagh een einde maakte aan de wedstrijd. Maar daar dacht de VAR anders over: in de allerlaatste aanval van United bleek er hands te zijn gemaakt, waarna Bruno Fernandes in de 100ste minuut de penalty benutte.

Donny van de Beek stond niet in de basis bij Manchester United, maar maakte het bizarre slot nog wel mee. Hij kwam in de negentigste minuut binnen de lijnen. Joël Veltman bleef de hele wedstrijd op de bank bij Brighton, Davy Pröpper ontbrak wegens een blessure.

Handsbal Havertz

Ook Chelsea mag zijn handen dichtknijpen na inmenging van de VAR, ver in de extra tijd van het treffen met West Bromwich Albion. Doordat een handsbal van Kai Havertz niet werd bestraft, werd de late 3-3 van Tammy Abraham uit de daaropvolgende aanval geldig verklaard.

Nieuweling Thiago Silva blundert voorafgaand aan de 2-0

Zo ontsnapte Chelsea met zijn slordige 250 miljoen euro aan versterkingen aan weer een nederlaag in de Premier League, want tegen het gepromoveerde West Brom was het mede door gestuntel van nieuweling Thiago Silva bij rust nog 3-0.

De ervaren aanvoerder van de Londenaren, een maand geleden met Paris Saint-Germain nog Champions League-finalist, verkeek zich bij de tweede tegentreffer op een terugspeelbal.

Niet het grote geld, maar de eigen jeugd behoedde het elftal van Frank Lampard uiteindelijk voor een blamage. Mason Mount (ex-Vitesse) met een hard schot, Callum Hudson-Odoi na een fraaie een-twee en Abraham met een intikker bezorgden Chelsea uiteindelijk nog een punt.