Denzel Dumfries feliciteert Donyell Malen met zijn goal

PSV neemt na rust afstand van Mura en bereikt play-offs Europa League

PSV heeft zich geplaatst voor de play-offs van de Europa League. In het Sloveense Murska Sobota waren de Eindhovenaren met 5-1 te sterk voor NS Mura, de koploper van de Sloveense competitie.

PSV hoeft nog maar één ronde te winnen om het hoofdtoernooi van de Europa League te bereiken. In de play-offs treft PSV het Noorse Rosenborg.

Mura, dat in vier competitieduels geen doelpunt hoefde te incasseren, startte fel en verdedigde stug maar kreeg in de eerste helft twee treffers tegen: Donyell Malen kopte raak uit een vrije trap van Philipp Max en na de 1-1 (schot van Nino Kouter in de verre hoek) trof Mauro Júnior doel, in twee instanties.

Romero valt snel uit

Tegenvaller in de eerste helft was wel het uitvallen van Maxi Romero. De Argentijn kreeg zijn eerste basisplaats bij PSV, maar moest het veld al na tien minuten verlaten met een knieblessure.

Maxi Romero geblesseerd

Kort na rust was Kevin Zizek dicht bij de 2-2, maar Yvon Mvogo bracht knap redding. Cody Gakpo maakte tien minuten na rust na een prima pass van Bruma de 1-3. Bruma tekende ook voor een assists bij de vierde Eindhovense treffer, gemaakt door Malen.

Tomi Horvat schoot nog op de paal voordat Gakpo in de slotfase de eindstand op 1-5 bepaalde.