Luis Suárez
NOS Voetbal

Barcelona zwaait 'legende' Suárez uit, spits verkast naar Atlético

Luis Suárez verkast definitief naar Atlético Madrid. De Uruguayaanse spits komt voor zes miljoen euro over van Barcelona, waar hij na zes succesvolle jaren niet meer nodig was.

Heel even mochten Ajax-fans hopen op een terugkeer na een voorzichtige flirt van directeur voetbalzaken Marc Overmars, maar die lokroep was niet verleidelijk genoeg. Suárez speelde van 2007 tot 2011 in Amsterdam.

Serieuzer was de interesse van Juventus en Suárez leek lange tijd op weg naar Turijn. Maar het feit dat hij geen EU-paspoort had bemoeilijkte de deal. Italiaanse clubs mogen maar twee spelers van buiten de EU onder contract hebben en Juventus zit met de Braziliaan Arthur Melo en de Amerikaan Weston McKennie al aan dat quotum.

Suárez, die in 2014 door Barcelona werd overgenomen van Liverpool, kwam in Spanje tot 198 doelpunten in 283 wedstrijden. Daarmee staat hij derde op de lijst van clubtopscorers aller tijden.

Met Barcelona werd Suárez vier keer Spaans kampioen en won hij vier keer de Copa del Rey. Zijn grootste successen vierde hij in 2015, toen hij naast de landstitel en Spaanse beker de Champions League, de wereldbeker voor clubs en de Europese supercup won.

Suárez begon zijn profcarrière in eigen land bij CD Nacional en speelde daarna in Nederland voor FC Groningen en Ajax, dat hem begin 2011 aan Liverpool verkocht.

Luis Suárez na de winst van de Champions League in 2015

Sinds de vernederende 8-2 nederlaag van Barcelona tegen Bayern München, vorige maand in de kwartfinales van de Champions League, heeft de Catalaanse club grote schoonmaak gehouden binnen de selectie. Eerder werden al Ivan Rakitic (Sevilla), Arturo Vidal (Internazionale) en Nélson Semedo (Wolves) van de hand gedaan.

Door het verkopen van de spelers hoopt Barcelona genoeg geld binnen te halen om nieuwe, jongere spelers in te lijven. Onder meer Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Sergiño Dest staan op de verlanglijst van Barça.

Erelijst Luis Suárez met Barcelona

Wereldbeker voor clubs 2015
Champions League 2015
Europese Supercup 2015
Primera División 2015, 2016, 2018, 2019
Copa del Rey 2015, 2016, 2017, 2018
Supercopa de España 2016, 2018

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl