NOS Voetbal

Koeman keert terug in Camp Nou met winst: 'Altijd speciaal om hier te zijn'

FC Barcelona klaar voor competitiestart na derde oefenzege

Na twee gewonnen oefenduels in het Estadi Johan Cruyff mocht coach Ronald Koeman met zijn ploeg de laatste wedstrijd van de oefencampagne eindelijk in Camp Nou spelen. En dus was hij terug op het veld waar hij begin jaren 90 grote successen vierde als speler.

"Het is altijd speciaal om hier te zijn", reageert Koeman na afloop van het duel tegen Elche in het kader van de Joan Gamper Trophy. "Al is het natuurlijk meer speciaal met toeschouwers op de tribune. Maar het is fijn om weer in Camp Nou te spelen."

Tegen het gepromoveerde Elche begon Barcelona flitsend. Al na twee minuten stuurde Lionel Messi linksback Jordi Alba de diepte in. Op de voorzet van de Spanjaard kon spits Antoine Griezmann binnentikken. Ondanks een aantal fraaie kansen wisten de Catalanen in het vervolg niet meer te scoren.

Na rust voerde Koeman verschillende wissels door en gunde hij onder andere de van Juventus overgekomen Miralem Pjanic zijn debuut. Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd. Volgende week begint voor Barcelona de competitie met de thuiswedstrijd tegen Villarreal.

Frenkie de Jong speelde de gehele wedstrijd tegen Elche

Het 21-jarige talent Riqui Puig zag de wedstrijd vanaf de tribune. Puig, jeugdexponent van de Catalanen, beleefde vorig jaar zijn doorbraak, maar kreeg deze week te horen van Koeman dat hij niet in zijn plannen voorkomt. Het zorgde voor een hoop reuring bij Barcelona.

Koeman bevestigde dat hij gesproken heeft met Puig en dat hij hem heeft verteld dat hij mag vertrekken. "We zijn nu drie weken bezig en voor Riqui is er op dit moment gewoon te veel concurrentie voor zijn positie. Hij is nu op een leeftijd waarop hij veel aan spelen toe moet komen, hij kan niet zonder die speelminuten. Vertrekken op huurbasis is daarom een optie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl