Elmo Lieftink (rechts) scoorde twee keer voor De Graafschap

Winnend De Graafschap thuis ook op schot tegen Roda JC

De Graafschap heeft ook zijn tweede duel in de Keukenkampioen-divisie gewonnen. De ploeg van coach Mike Snoei, eind augustus met 4-2 te sterk voor FC Den Bosch, won in Doetinchem met 4-0 van Roda JC. Voor de gasten was het na twee zeges de eerste nederlaag.

Elmo Lieftink schoot de thuisploeg halverwege de eerste helft met twee prachtige kanonskogels naar 2-0. Hij vond eerst vanaf 30 meter de kruising en even later nam hij de bal op de rand van het strafschopgebied ineens op zijn linkerschoen.

Roda JC-doelman Youri Roulaux is kansloos op het schot van Elmo Lieftink

Kort na rust profiteerde Daryl van Mieghem van een inschattingsfout van de uitgelopen Roda JC-doelman Youri Roulaux. De aanvaller van De Graafschap was eerder bij de bal en kon simpel de 3-0 laten aantekenen.

De gasten uit Zuid-Limburg probeerde het tij nog wel te keren, maar De Graafschap was slagvaardiger. Na een inzet van Van Mieghem viel de bal voor de voeten van Seuntjens, die in de rebound de eindstand op het scorebord bracht.