Jeroen Veldmate zet Go Ahead op voorsprong

Go Ahead verrast Cambuur in Leeuwarden

Titelfavoriet SC Cambuur heeft thuis tegen Go Ahead Eagles de eerste punten van het seizoen in de eerste divisie verspeeld. De ploeg van coach Henk de Jong ging in Leeuwarden met 2-0 onderuit.

De bezoekers kwamen via een vrije trap op voorsprong. Erkan Eyibil krulde de bal in het Friese strafschopgebied, Sam Beukema legde de bal opzij en Jeroen Veldmate schoot beheerst binnen. Vlak na rust werd het 0-2. Bradly van Hoeven rondde een actie knap af.

Cambuur slaagde er in het vervolg niet in terug te komen in de wedstrijd. Daardoor zijn nu alleen NAC Breda (2-6), Roda JC (2-6) en De Graafschap (1-3) nog zonder puntenverlies.

Excelsior dankt topscorer Ómarsson

Eerder op vrijdag boekte Excelsior een 3-1 zege bij FC Dordrecht en daarmee kwamen de Kralingers op zes punten uit drie wedstrijden, evenveel als Cambuur. Elías Már Ómarsson was de grote man bij de ploeg van coach Marinus Dijkhuizen.

Felicitaties voor Elías Már Ómarsson (m)

Dordrecht kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Kevin Vermeulen. Daarna scoorde Elías Már Ómarsson twee keer voor Excelsior. Met zijn zesde en zevende goal van het seizoen is de IJslander topscorer van de eerste divisie. Thomas Oude Kotte bepaalde de eindstand op 1-3.

Tweede nederlaag Jong Ajax

FC Volendam verloor thuis met 1-0 van Jong FC Utrecht. Hicham Acheffay scoorde, toen de bezoekers al met een man minder speelden. Oussama Alou kreeg in de 53ste minuut de rode kaart.

Jong Ajax leed bij NEC zijn tweede nederlaag in twee wedstrijden. Rens van Eijden kopte de openingsgoal van NEC binnen, invaller Giovanni maakte tien minuten voor tijd met zijn eerste goal voor Jong Ajax gelijk en Jordy Bruijn schoot NEC vanaf de strafschopstip naar winst: 2-1. Jong PSV won dankzij drie goals van Ismael Saibari met 4-1 bij Jong AZ.