De Pool Kamil Glik (15) ziet zijn kopbal in het Bosnische doel eindigen: 1-1

Polen spoelt nederlaag tegen Nederland weg met zege in Bosnië

Polen heeft zich in de Nations League-groep van Nederland hersteld van de 1-0 nederlaag die het afgelopen vrijdag leed tegen Oranje. Het uitduel met Bosnië en Herzegovina, dat in zijn eerste wedstrijd een 1-1 uit het vuur sleepte bij Italië, werd met 2-1 gewonnen.

De wedstrijd in Zenica kwam uiterst stroef op gang. Er moest uiteindelijk een strafschop aan te pas komen om de ban te breken. Na een overtreding van Jan Bednarek, die bij een kopduel te veel op de schouders van Elvir Koljic leunde, wees de Turkse arbiter Cuneyt Cakir naar de stip. Haris Hajradinovic voltrok het vonnis onberispelijk: 1-0.

De achterstand dwong Polen meer uit de schulp te kruipen en dat leidde meteen ook tot dreiging. Kamil Glik kopte rakelings naast, terwijl de inzet met het hoofd van Kamil Grosicki kracht en richting miste.

Kopballen maken het verschil

Op slag van rust ging een schot van Arek Milik via een Bosnisch been naast, maar uit de hoekschop die volgde kopte Glik hard raak: 1-1.

Polen keert in Nations League achterstand om in winst tegen Bosnië

Na de pauze liet de opwinding andermaal lang op zich wachten. Pas halverwege de tweede helft kwam er weer leven in de brouwerij toen Grosicki alsnog koppend zijn doelpunt meepikte: 1-2.

De thuisploeg zette aan en kreeg via Elvir Koljic en Edin Dzeko ook zicht op de gelijkmaker. De eerste schoot over en de tweede zag zijn schuiver gestopt worden door doelman Lukasz Fabianski.