Primoz Roglic krijgt de gele trui na de negende etappe
NOS Wielrennen

Missie Jumbo-Visma blijft hetzelfde: 'Geel in Parijs is het belangrijkst'

"Er verandert na vandaag niet veel voor mij." Primoz Roglic pakte in de negende etappe de gele trui, maar de tactiek van zijn ploeg Jumbo-Visma zal daardoor niet veranderen.

"We rijden met de missie om in Parijs met het geel over de streep te rijden. We moeten gefocust blijven en elke dag hard blijven werken."

De 30-jarige kopman van Jumbo-Visma heeft voor het eerst in zijn carrière de gele trui om zijn schouders. "Iedereen droomt daarvan als je begint als renner." In de Ronde van Italië en de Ronde van Spanje droeg hij al wel eens de leiderstrui.

De stand in het algemeen klassement

Roglic loofde direct na de finish zijn ploeggenoten. "Ze hebben opnieuw vanaf de start fantastisch werk gedaan. Ze hielden me de hele dag goed in positie."

Bekijk hier de reacties van Roglic, Robert Gesink en Tom Dumoulin:

Ploeggenoot Gesink zag ook dat de Nederlandse wielerformatie zich weer van zijn beste kant liet zien in de laatste Pyreneeënetappe. "We gaan met heel goede benen en een goed gevoel de rustdag in."

"Roglic barst van het zelfvertrouwen", stelde Gesink vast. "Hij zei dat hij zich goed voelde en dat was hij ook, denk ik. Dat geeft ons alleen maar meer moraal om hard voor hem te werken. Jammer dat hij uiteindelijk de rit niet kon winnen."

Gele trui kost energie

De 34-jarige Nederlander ziet echter ook nadelen in het al aan de leiding gaan in het algemeen klassement. "De gele trui is natuurlijk het mooiste wat je kunt bereiken en het is waarvoor we hier zijn, maar de Tour duurt drie weken en het kost veel energie om hem te verdedigen."

"Aan de andere kant: we hebben er een fantastische ploeg voor. We zijn zo sterk als wat. We willen de trui uiteindelijk in Parijs hebben. Dat is het belangrijkste."

Tom Dumoulin op kop van het peloton

Dumoulin voelde zich beter dan de dag ervoor, toen hij na kopwerk voor Roglic vroegtijdig de groep favorieten moest laten gaan. "Ik kom nog steeds wel wat tekort, maar ik zat in elk geval met een beter gevoel op de fiets. Morgen lekker rusten, dat kan ik wel gebruiken."

De schaduwkopman van Jumbo-Visma toonde zich tevreden met het behalen van de gele trui door kopman Roglic. "Als het vandaag kon lukken, was het een mooi moment om hem te pakken. We zitten bijna halverwege de Tour."

Dumoulin had ook graag gezien dat Roglic de etappe had gewonnen. "Maar we hebben er al drie, dus we moeten ook niet overmoedig worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl