Kardinaal Simonis
NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Kardinaal Simonis, 'Uit beeld' van Amber Brantsen en ouderenzorg in coronatijd

Woensdag overleed kardinaal Simonis op 88-jarige leeftijd. Trouw-journalist Stijn Fens vertelde over de man die jarenlang het gezicht was van katholiek Nederland. Hij zag hem als een omstreden, maar zachtmoedig man en deelde in Met het oog op morgen zijn warme herinneringen aan Simonis.

Journaalpresentator Amber Brantsen vertelde Chris Kijne over haar boek Uit beeld, over haar worsteling met anorexia. Ze blikte terug op de zorg die ze kreeg en de manier waarop ze de ziekte uiteindelijk overwon.

Verder is er aandacht voor de nieuwe serie van Hugo Borst, Thuis op Zuid. Hij betoogde dat de ouderenzorg in Nederland door de uitbraak van het coronavirus weer "terug bij af" is. De maatregelen die vanaf maart tegen het virus zijn genomen, vindt Borst te rigide en hij hoopte dan ook dat minister De Jonge op de persconferentie van deze week daar ook op zou reflecteren.

De Vlaamse schrijver Chris De Stoop vertelde over Het boek Daniël, dat hij schreef over zijn oom Daniël die in 2014 dood werd gevonden in de smeulende resten van zijn huis. Namens zijn familie pleitte hij in de rechtszaak over de dood van zijn oom en na het proces kwam hij oog in oog te staan met diens moordenaars.

Deze aflevering van de podcast Het beste uit het oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet dan niet je te abonneren. Elke werkdag verschijnt dan vanzelf een nieuwe aflevering in je lijst.

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag hoor je bij De Dag gesprekken die nét even verder graven, verteld door betrokkenen en journalisten van alle omroepen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

NOS Voetbalpodcast: iedere maandag nemen voetbalcommentatoren de week door, met anekdotes van experts en vooruitblikken op komende wedstrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl