Romain Bardet won in 2019 de bolletjestrui
NOS Wielrennen

Bardet opnieuw kopman voor AG2R, Team Emirates kiest voor Pogacar en Aru

Met de start van de Tour in zicht, presenteren steeds meer ploegen hun selecties voor de belangrijkste wielerronde ter wereld. AG2R, Emirates en Astana verschijnen met vertrouwde maar ook nieuwe gezichten aan de start.

Romain Bardet is de kopman van AG2R. Vorig jaar won de 29-jarige Fransman de bolletjestrui. In 2016 werd hij tweede en een jaar later derde in de Tour. Hij won in totaal drie etappes.

Het is niet de eerste keer dat de klimmer als belangrijkste troef van de Franse ploeg aan de Tour begint, maar wel de laatste keer. Volgend jaar stapt de wielrenner over naar Team Sunweb.

AG2R kiest verder voor twee debutanten: Clément Venturini en Nans Peters. De Belg Oliver Naesen is namens de Franse ploeg de enige renner in de Tour die niet uit Frankrijk komt.

Tourselectie AG2R La Mondiale

Romain Bardet Frankrijk
Benoît Cosnefroy Frankrijk
Alexis Vuillermoz Frankrijk
Mikaël Chérel Frankrijk
Pierre Latour Frankrijk
Clément Venturini Frankrijk
Nans Peters Frankrijk
Oliver Naesen België

Team Emirates zet in op het jonge talent Tadej Pogacar en de ervaren Fabio Aru. Pogacar maakt volgend weekend zijn debuut in de Tour de France. De 21-jarige Sloveen wordt meteen gezien als één van de outsiders.

Tijdens de Ronde van Spanje van 2019 fietste Pogacar naar een derde plek achter Primoz Roglic en Alejandro Valverde.

Vertrouwd gezicht

De ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten neemt ook Aru, de winnaar van de Ronde van Spanje in 2015 mee. Op papier is hij de voornaamste troef voor het klassement.

De Spanjaard David de la Cruz en de Italiaan Davide Formolo moeten Pogacar en Aru bijstaan in de bergen.

Alexander Kristoff start voor de achtste keer in de Tour de France en hoopt zijn vierde ritzege te pakken. De Noor krijgt daarvoor hulp van onder andere zijn landgenoot Vegard Stake Laengen.

Tourselectie UAE Emirates

Tadej Pogacar Slovenië
Fabio Aru Italië
David de La Cruz Spanje
Davide Formolo Italië
Alexander Kristoff Noorwegen
Vegard Staker Laengen Noorwegen
Marco Maracto Italië
Jan Polanc Slovenië

Astana neemt onder anderen de kersverse Spaanse kampioen Luis Léon Sánchez mee. De 36-jarige renner veroverde zondag voor het eerst in zijn carrière de titel op de weg, na vier nationale tijdrittitels. Kopman is Miguel Ángel López, de Colombiaan werd vorige week nog vijfde in de Dauphiné.

De nummer twee van het Spaans kampioenschap, Gorka Izagirre, gaat ook mee naar Frankrijk. Verder vertrouwt Astana op Alexsej Loetsenko, Ion Izagirre (de broer van Gorka), Hugo Houle, Omar Fraile en Harold Tejada.

Houle testte eerder dit seizoen twee keer positief op corona, maar heeft inmiddels twee keer een negatieve uitslag gehad. Houle had geen symptomen van covid-19, maar moest door de positieve test onder andere de Ronde van Lombardije missen.

Tourselectie Astana

Luis Léon Sánchez Spanje
Gorka Izagirre Spanje
Ion Izagirre Spanje
Miguel Ángel López Colombia
Alexsej Loetsenko Kazachstan
Hugo Houle Canada
Omar Fraile Spanje
Harold Tejada Colombia

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl