Tim Wellens in de bolletjestrui in 2019
NOS Wielrennen

Wellens mist Tour de France na zware valpartij in trainingsrit

Tim Wellens zal zaterdag niet aan de start staan van de Tour de France. De 29-jarige Belg is tijdens een trainingsrit hard ten val gekomen en liep daarbij diepe vleeswonden op, onder meer aan zijn elleboog en knie.

"Dit moet een van mijn zwaarste valpartijen ooit geweest zijn", aldus Wellens in een verklaring. "We waren op hoge snelheid aan het trainen toen we plots verrast werden door een oneffenheid in de weg. Mijn gangmaker kon zich nog net redden, ik niet meer."

"Lichte koorts en slecht slapen zorgen ervoor dat volledig herstel voordat de Tour begint uitgesloten is. In de Tour zelf verder herstellen is ook onmogelijk. Daarvoor zijn de eerste etappes te zwaar. Bovendien is elke Tourrit wel een soort wereldkampioenschap."

Wellens droeg vorig jaar vijftien dagen de bolletjestrui, de trui voor de leider van het bergklassement in de Tour. De Lotto-Soudal-renner eindigde als derde in het bergklassement.

Dagsucces

In de komende Tour wilde Wellens voor een ritzege gaan. "Vooral die eerste etappes naar Nice, Sisteron en Orcières-Merlette had ik aangekruist, dat is mijn trainingsregio. Ik had al die etappes al enkele keren verkend. Vergeefs dus."

Lotto-Soudal had eerder al aangekondigd in te zetten op dagsuccessen. Caleb Ewan en John Degenkolb zijn de voornaamste troeven van de Belgische formatie. Frederik Frison is de vervanger van Wellens.

Tourselectie Lotto-Soudal

Caleb Ewan Australië
John Degenkolb Duitsland
Jasper De Buyst België
Thomas De Gendt België
Philippe Gilbert België
Steff Cras België
Frederik Frison België
Roger Kluge Duitsland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl